«Το Βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο», στις 11 Ιουνίου , στο Αμφιθέατρο Νοσοκομείου Σωτηρία | Έξοδος - planbemag.gr
Plan Be Mag
Έξοδος

«Το Βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο», στις 11 Ιουνίου , στο Αμφιθέατρο Νοσοκομείου Σωτηρία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου), η θεατρική παράσταση της πνευμονολόγου Δήμητρας Μπουσίου, με τίτλο «Το Βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο», ανεβαίνει την Κυριακή 11 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Σωτηρία από την καλλιτεχνική ομάδα «Καρυδότσουφλο», με ώρα έναρξης τις 19:30.

Η θεατρική παράσταση που αποτελεί μέρος του προγράμματος πρόληψης του καπνίσματος «Πάρε Ανάσα» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (Ε.Π.Ε.), το οποίο απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, αφορά σε μια συμβολική ιστορία με τεχνική μαύρου θεάτρου για τον εθισμό, το κάπνισμα, τις ουσίες, τις παγίδες και τις εξαρτήσεις.

Λίγα λόγια για την παράσταση: Ο Χάρης είναι ο κάθε έφηβος, το κάθε παιδί, ένα μικρό, γεμάτο χάρες, καταπράσινο βατραχάκι. Ανήσυχος, τολμηρός, γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες. Δίπλα του οι παγίδες παραμονεύουν. Όσο ο περίγυρος τις μυθοποιεί, τόσο γίνονται επιθυμητές, γοητευτικές και ελκυστικές. Ο Χάρης θα τολμήσει τη βουτιά στο βάλτο, αλλά… σύντομα θα γνωρίσει τι σημαίνει αυτή του η βουτιά.

Είσοδος ελεύθερη για παιδιά 5-12 ετών.

Συντελεστές
Κείμενα/στίχοι: Δήμητρα Μπουσίου
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μαραγκός
Μουσική: Χρίστος Σερενές
Φωτισμοί: Νίκος Μαραγκός
Κούκλες/σκηνικά/κοστούμια: Στέλιος Ευαγγελόπουλος, Αγγελική Φωστίνη

Παίζουν
Αφήγηση/Τραγούδι: Αλεξάνδρα Κόνιακ
Χάρης: Στέλιος Ευαγγελόπουλος
Αγλαΐα, Πάπια, Βαλτόσαυρα, Λουκάς: Αγγελική Φωστίνη

Νοσοκομείο Σωτηρία
Μεσογείων 152, Αθήνα
Τηλ.: 210-7763100