Το “Lemon” συνεχίζει στο Μπάγκειον | Έξοδος - planbemag.gr
Plan Be Mag
Έξοδος

Το “Lemon” συνεχίζει στο Μπάγκειον

Μετά από 13 συνεχόμενα sold out, το “Lemon”, η θεατρική έκπληξη των Experimento, παρατείνει το ταξίδι του στο Μπάγκειον και τον Νοέμβριο.

Ο Μελαχρινός Βελέντζας, στον ρόλο του θρυλικού πιανίστα 1900, και ο Γιώργος Δρίβας, στον ρόλο του τρομπετίστα Τιμ Τούνυ, αφηγούνται με όλα τους τα εκφραστικά μέσα την πιο ανθρώπινη ιστορία του προηγούμενου αιώνα.
Η παράσταση – εμπειρία λαμβάνει χώρα στην αίθουσα χορού του ιστορικού ξενοδοχείου, όπου η παλιά αίγλη συναντά τη φυσική φθορά και η απίστευτη ιστορία του πιανίστα, που γεννήθηκε πάνω σε ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό, συναντά την προσωπική ιστορία του καθένα από εμάς.
Σε διασκευή-σκηνοθεσία Γεωργίας Τσαγκαράκη και μετάφραση Σταύρου Παπασταύρου, ο ποιητικός μονόλογος “Novecento” του Αlessandro Baricco μετατρέπεται σε μία ζωντανή ρέουσα αφήγηση, όπου το χαρισματικό ντουέτο του “Lemon” γίνεται ένα σώμα, κατακλύζοντας με την ενέργειά του τη σκηνή.
Η ολοκληρωμένη καλλιτεχνική πρόταση των Experimento, που έρχεται σε συνέχεια των πρωτότυπων παραστάσεών τους εν πλω, σε καρνάγιο, λιμενοβραχίονες κ.α., μας επιστρέφει στα βασικά συστατικά του θεάτρου, φωτίζοντας τον θεματικό πυρήνα του έργου του Ιταλού συγγραφέα: «Κανείς δεν είναι ξεγραμμένος, άμα έχει έτοιμη μια καλή ιστορία και κάποιον για να του τη διηγηθεί».

INFO
Μπάγκειον Ξενοδοχείο
Πλατεία Ομονοίας 18
Παραστάσεις: Παρασκευή: 21.15, Σάββατο 19.00 (απογευματινή) και 21.15 (βραδινή), Κυριακή 20.00
Εισιτήρια: κανονικό 15 € / φοιτητές-άνεργοι-παιδιά κάτω των 18 ετών – άτομα άνω των 65 ετών 12 € / ατέλειες, ομαδικά 10 € / γενική είσοδος για την ημέρα των lives: 15 ευρώ*
*Η τιμή περιλαμβάνει την παρακολούθηση της παράστασης, του live και όσο κρασί και χειροποίητη λεμονόπιτα αντέχετε!
**Πριν την έναρξη κάθε παράστασης, μπορείτε να ξεναγηθείτε στην έκθεση των Experimento με φωτογραφίες από τους πρωτότυπους προορισμούς όπου έχει ταξιδέψει το “Lemon”.
Προπώληση: www.viva.gr
Τηλεφωνικές κρατήσεις: 6977 773875