«Φινιστρίνι» με τον Αντίνοο Αλμπάνη στο Από Μηχανής Θέατρο | Έξοδος - planbemag.gr
Plan Be Mag
Έξοδος

«Φινιστρίνι» με τον Αντίνοο Αλμπάνη στο Από Μηχανής Θέατρο

Στο Από Μηχανής Θέατρο θα παρουσιαστεί  ο θεατρικός μονόλογος «ΦΙΝΙΣΤΡΙΝΙ» του Βασίλη Ρίσβα, σε σκηνοθεσία του Πέτρου Φιλιππίδη.
Η παράσταση «ΦΙΝΙΣΤΡΙΝΙ», είναι μια καταγραφή των νευρώσεων και της αυτοαπομόνωσης του σύγχρονου ανθρώπου. Είναι το παράθυρο που κλείνουμε και σφραγίζουμε για να μην βλέπουμε και να μην ακούμε τι γίνεται έξω απ’ το «κελί» μας, γιατί αδυνατούμε να διαχειριστούμε τους φόβους, τις ανασφάλειες, την κατάθλιψη και την ανικανότητά μας να επικοινωνήσουμε με τους άλλους.
Έτσι διαλέγουμε να αποσυρθούμε στο μικρό προσωπικό μας σύμπαν και να κατηγορούμε για την ανεπάρκεια μας οποιονδήποτε και οτιδήποτε άλλο εκτός απ’ τον πραγματικό υπεύθυνο, τον εαυτό μας.
Κι όταν επιτέλους έρχεται εκείνη η ευλογημένη στιγμή που αποφασίζουμε να ενεργοποιηθούμε, να ανοίξουμε το παράθυρο και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, συνειδητοποιούμε με πανικό ότι τίποτα εκεί έξω δεν είναι πια το ίδιο. Ο ήρωας του έργου εν τέλει κραυγάζει για βοήθεια. Το θέμα είναι, υπάρχει κάποιος να τον ακούσει; Κι αν τον ακούσει, θα βοηθήσει ή θα διπλοσφραγίσει και το δικό του παράθυρο;
Με χιούμορ, ενδοσκοπική διάθεση, αυτοσαρκασμό και απλότητα, θα δούμε στην παράσταση «ΦΙΝΙΣΤΡΙΝΙ», τον ήρωας να κάνει μια βουτιά απελευθέρωσης από το παρελθόν, προσπαθώντας να φτάσει και να ξεπεράσει το μέλλον.

antinoos-filipidis

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης
Ερμηνεία: Αντίνοος Αλμπάνης

INFO
Από Μηχανής Θέατρο – Κάτω Σκηνή
Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο
Πρεμιέρα: Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019
Διάρκεια: 55 λεπτά
Εισιτήρια:
Κανονικό: 13 €
Ανέργων, Φοιτητικό, ΑμεΑ, 65 Άνω: 10 €
Ατέλεια: 5 €

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 μ.μ.
Προπώληση εισιτηρίων στο https://www.ticket365.gr/