«The Lullaby Project» στις 30 Μαΐου στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής | Έξοδος - planbemag.gr
Plan Be Mag
Έξοδος

«The Lullaby Project» στις 30 Μαΐου στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Ο μουσικός θεσμός για την πιο μεγάλη αγάπη επιστρέφει, για πέμπτη συνεχή χρονιά, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για μία ακόμα μοναδική συναυλία, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece και το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης.

Οκτώ καταξιωμένοι Έλληνες μουσικοσυνθέτες και τραγουδοποιοί, που εκπροσωπούν διαφορετικά είδη μουσικής, αναλαμβάνουν και φέτος να μεταγράψουν συναισθήματα, ευχές και ελπίδες σε νότες. Οι Anser, Ηλίας Βαμβακούσης, Γιώργος Κασαβέτης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Παύλος Παυλίδης, Theodore, Ρωξάνη Χατζηδημητρίου και Γιάννης Χριστοδουλόπουλος αφουγκράζονται ξεχωριστές ιστορίες γονεϊκότητας, και ντύνουν με μουσική και αγάπη τα όνειρα των παιδιών, αλλά και των γονιών τους για εκείνα.

Στη φετινή εκδοχή του Lullaby Project, το El Sistema Greece συνεχίζει να διευρύνει το φάσμα της γονεϊκότητας πέρα από το φύλο και τη βιολογική σχέση, γιορτάζοντας καθολικά την αγάπη για τα παιδιά, και παρουσιάζει ιστορίες που αναδεικνύουν πλήθος επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα, «παρεμβαίνοντας» θετικά στις σχέσεις που τις γέννησαν και στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ορατότητας και συμπερίληψης.

Ένα ομόφυλο ζευγάρι που ονειρεύεται έναν κόσμο ίσων ευκαιριών για το παιδί που υιοθέτησε. Νέοι μπαμπάδες προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού που αγωνιούν να δουν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν. Και, στον αντίποδα, η μητέρα ενός ανήλικου κρατούμενου στις φυλακές της Αυλώνας που δεν χάνει την ελπίδα και την πίστη της στο παιδί της. Μια μητέρα που μεγαλώνει μόνη τέσσερα παιδιά ζώντας κάτω από το όριο της φτώχειας, χωρίς όμως να χάνει τη χαρά της ζωής και της μητρότητας. Μια σύγχρονη εργαζόμενη μητέρα που αγωνιά να ανταπεξέλθει στους πολλαπλούς ρόλους της και να κατευνάσει τις ενοχές για τον χρόνο που δεν μοιράζεται με τα παιδιά της. Μια μητέρα, που το πρώτο από τα τρία της παιδιά γεννήθηκε με τετραπληγία, αλλά χάρη στην αγάπη της και την υποστήριξη της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών, μέλους της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», έχει καταφέρει να γίνει ο συνδετικός κρίκος όλης της οικογένειας. Μια νεαρή προσφυγοπούλα που, έχοντας βιώσει το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης, προσπαθεί να συνδεθεί με το μωρό που έφερε κατόπιν στον κόσμο. Και μια ομάδα εργαζομένων στη Δομή «Ινόη» της ΑΜΚΕ «Ευρωπαϊκή Έκφραση» που φροντίζουν ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, προσπαθώντας να αποκαταστήσουν την παιδικότητα και την εμπιστοσύνη τους σε έναν κόσμο ενηλίκων που δεν κατάφερε να τους προστατεύσει.

Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές των οκτώ ιστοριών του φετινού Lullaby Project.

Οι πρωτότυπες αυτές μουσικές ιστορίες θα παρουσιαστούν ζωντανά στο κοινό τη Δευτέρα, 30 Μαΐου, στις 19:30, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, με αφηγήτρια την Ελιάνα Χρυσικοπούλου, σε μία ακόμα μουσική γιορτή για τη μεγαλύτερη αγάπη του κόσμου.

Ο Anser, ο Ηλίας Βαμβακούσης, η Ανδριάνα Μπάμπαλη,ο Παύλος Παυλίδης και ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος θα ερμηνεύσουν ζωντανά τα τραγούδια τους, ενώ στη συναυλία θα συμμετάσχει και η πολυπολιτισμική χορωδία νέων El Sistema Greece Youth Choir.

Το ΚΠΙΣΝ είναι συνοδοιπόρος του El Sistema Greece σε αυτό το τόσο όμορφο μουσικό ταξίδι από την πρώτη χρονιά, στηρίζοντας την προσπάθειά του να γιορτάσει την αγάπη για τα παιδιά μέσα από την οικουμενική δύναμη του νανουρίσματος.

Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή
Σκηνοθετική επιμέλεια βίντεο: Αλέξανδρος Μερκούρης
Μουσική Διεύθυνση: José Ángel Salazar Marín
Με τη συμμετοχή της El Sistema Greece Youth Choir
Διεύθυνση Χορωδίας: Βάγια Παπαγιαννοπούλου

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί παρουσία κοινού, ενώ μπορείτε να την παρακολουθήσετε live στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook@SNFCC, καθώς και στο κανάλι του στο YoyTube.

Περισσότερες πληροφορίες: Φένια Μπινιάρη |fenia@elsistema.gr | 6942909392

Δείτε το trailer: