«Άγονη Γραμμή Γόνιμη»: H DEMO ABEE μεγάλος χορηγός για το 2019 | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

«Άγονη Γραμμή Γόνιμη»: H DEMO ABEE μεγάλος χορηγός για το 2019

Η Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς, είναι ο μεγάλος χορηγός του προγράμματος «Άγονη Γραμμή Γόνιμη»* για το 2019.

Φέτος το πρόγραμμα κλείνει δεκατρία συνεχή χρόνια ανελλιπούς δράσης στα μικρά νησιά της χώρας, αποτελώντας το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και αθλητικό πρόγραμμα στα νησιά του Αιγαίου, καθώς από τον χειμώνα του 2007 έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 800 επισκέψεις σε 39 νησιά. Στόχος του είναι η ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό για όλους, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.

Το πρόγραμμα του 2019 πραγματοποιείται από τον μήνα Ιανουάριο μέχρι και τον μήνα Ιούνιο, στους εξής προορισμούς: Δονούσα, Θηρασιά, Απείρανθος Νάξου, Σαντορίνη, Κύθηρα, Αστυπάλαια, Κάρυστος.

Στις δράσεις του περιλαμβάνονται 11 εργαστήρια που θα διατεθούν δωρεάν για τα παιδιά και τους εφήβους των νησιών, όπως: μαθήματα σκάκι, εργαστήρια ανάδειξης τοπικών παραδόσεων και εθίμων, μουσικοκινητική αγωγή και εκπαίδευση, εργαστήριο κατασκευής σβούρας και χαρταετού, εργαστήριο animation – κινηματογράφησης και φωτογραφίας και μαθήματα τραγουδιού, χορού, οργάνωσης χορωδίας, design, χαρακτικής και ρομποτικής.

* Το πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, και έχει την υποστήριξη του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.