Έρχεται την άνοιξη το πρώτο Κέντρο Ψυχικής Υγείας για εργοδότες, εργαζόμενους και τις οικογένειές τους | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Έρχεται την άνοιξη το πρώτο Κέντρο Ψυχικής Υγείας για εργοδότες, εργαζόμενους και τις οικογένειές τους

Το πρώτο Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην Αττική, το οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και τα μέλη των οικογενειών τους, θα λειτουργήσει από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και τον Φορέα «Θάλπος-Ψυχική Υγεία».

Όπως ανέφερε η Υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Επιμελητηρίου, ότι, προχωράει η υλοποίηση της πρότασης.

Στην εκδήλωση μίλησε και το διευθυντικό στέλεχος του Υπουργείου Υγείας, Παναγιώτης Τσίγγανος, εκτιμώντας ότι, εφόσον τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, η έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας θα μπορούσε να λειτουργήσει και μέσα στην άνοιξη.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι το θέμα της ψυχικής υγείας στο επιχειρείν είναι πολύ σοβαρό και γι’ αυτό απαιτούνται και δραστικές παρεμβάσεις. Επίσης, εστίασε στην ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας της κοινωνίας και στην ενθάρρυνση της επίσκεψης ανθρώπων σε ειδικούς προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τυχόν προβλήματα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις σοβαρές κρίσεις που έπληξαν την οικονομία και το επιχειρείν, με αποτέλεσμα να ενταθεί η πίεση προς επαγγελματίες και εργαζόμενους.

Η πρόεδρος του φορέα «Θάλπος-Ψυχική Υγεία», Αθηνά Πάσσιου, εξήγησε ότι στο Κέντρο Ημέρας θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν ψυχολογικής και ψυχιατρικής υποστήριξης και  θα δίνεται βαρύτητα στην πρόληψη και τη συμβουλευτική.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ