Από την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό των 25-29 ετών | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Από την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό των 25-29 ετών

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για τρία διαθέσιμα εμβόλια οι πολίτες ηλικίας 25 έως 29 ετών,  όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας ΠΦΥ του Υπουργείου Υγείας  Μάριος Θεμιστοκλέους, κάνοντας λόγο για μεγάλη πίεση στα ραντεβού σε ορισμένες περιοχές όπως η Αττική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, με την πρώτη δόση έχει εμβολιαστεί το 71% όσων είναι άνω των 60 ετών, ενώ ήδη έχουν κλείσει ραντεβού το 74,3%. Ο ίδιος είπε ότι οι εμβολιασμοί σήμερα θα ξεπεράσουν τις 105.000 ενώ ήδη έχουν εμβολιαστεί 6,2 εκατομμύρια πολίτες, 4 εκατομμύρια με την πρώτη δόση, ποσοστό 38,1%, και 2,3 εκατομμύρια έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό 22,4%.

Ο κ. Θεμιστοκλέους εκτίμησε ότι εντός του καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί πάνω από το 50% του πληθυσμού και παρουσιάστηκε σίγουρος ότι το καλοκαίρι δεν θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κλείσιμο των ραντεβού για εμβολιασμό, επισημαίνοντας πως «ό,τι ραντεβού ανεβαίνει στην πλατφόρμα εξαφανίζεται μέσα σε ώρες».

Ως προς τα πιθανά προνόμια όσων εμβολιάζονται, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι «η συζήτηση έχει ήδη ανοίξει» και θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις όταν υπάρξει πλήρης επάρκεια εμβολίων.