Από το κτήριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ξεκίνησε φέτος το ταξίδι της η «Φλόγα της Αγάπης» | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Από το κτήριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ξεκίνησε φέτος το ταξίδι της η «Φλόγα της Αγάπης»

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με την ακατάπαυστη συμβολή του στην αντιμετώπιση κρίσιμων γεγονότων από το 1877, έλαβε την τιμητική διάκριση από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, προκειμένου η «φλόγα της αγάπης» να ανάψει, για πρώτη φορά, έμπροσθεν του κτηρίου της Κεντρικής Διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

17h-panellinia-lampadidromia2Αποφασίστηκε, μάλιστα, «τιμής ένεκεν», ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Aντώνιος Αυγερινός, να ανάψει τον βωμό της «Φλόγας της Αγάπης».

Η «Φλόγα της Αγάπης» ξεκίνησε, λοιπόν, το μεγάλο ταξίδι της από το κτήριο της Κεντρικής Διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το απόγευμα της 26ης Ιουλίου. Θα διαπεράσει πόλεις και χωριά όλης της χώρας, καταλήγοντας στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, στον Σύλλογο-εμπνευστή της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας, όπου και θα τελεστεί η τελετή λήξης της 17ης Λαμπαδηδρομίας, στις 27 Σεπτεμβρίου.

«Τιμούμε σήμερα, σε μία λιτή εκδήλωση, τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη, ο οποίος ενσαρκώνει πανανθρώπινες, διαχρονικές αρχές και αξίες, όπως η αλληλεγγύη, ο σεβασμός, η αγάπη, η προσφορά και η υπευθυνότητα προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας. Το μήνυμα της εκδήλωσης δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, τον φόβο, την άγνοια για την αιμοδοσία, αλλά, κυρίως, να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες και να μεταγγίσει την ιδέα της μη αμειβόμενης αιμοδοσίας.

Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε την Κοινή Γνώμη, με σκοπό τη συνειδητοποίηση της μεγάλης σημασίας της προσφοράς αίματος.17h-panellinia-lampadidromia3

Ευχόμαστε, τέλος, η “Φλόγα της αγάπης κάθε εθελοντή αιμοδότη να φωτίζει τη δύναμη και τη θέληση για ζωή μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά για τον συνάνθρωπό μας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι των πολιτικών και πολιτειακών αρχών, εκατοντάδες εθελοντριών και εθελοντών του ΕΕΣ, Πρόεδροι και μέλη πολλών Περιφερειακών Συμβουλιών του ΕΕΣ, καθώς επίσης και μόνιμοι υπάλληλοι του ΕΕΣ.

Τη φλόγα παρέλαβε ο ολυμπιονίκης και διεθνής μπασκετμπολίστας κ. Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος, αφού μεταλαμπάδευσε τη φλόγα στους εθελοντές-δρομείς, προηγήθηκε της λαμπαδηδρομίας.