Από 1η Νοεμβρίου σε λειτουργία η πλατφόρμα edupass.gov.gr για τα αποτελέσματα των σχολικών self test | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Από 1η Νοεμβρίου σε λειτουργία η πλατφόρμα edupass.gov.gr για τα αποτελέσματα των σχολικών self test

Από την 1η Νοεμβρίου ως και την 6η Νοεμβρίου, οι μαθητές θα προμηθεύονται μία συσκευασία με πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, τα οποία προορίζονται για την περίοδο από 5 έως 22 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Επίσης, από την 1η Νοεμβρίου, η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες θα δηλώνεται στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του edupass.gov.gr), από την οποία νέα πλατφόρμα θα εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, με τον προσυμπτωματικό διαγνωστικό έλεγχο μέσω self test να είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω), ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου). Οι δε εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος (δηλ. κρούσμα σε συμμαθητή).

H πλατφόρμα edupass.gov.gr, προς το παρόν, αφορά μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19, ακολουθώντας την ιδία ακριβώς διαδικασία που ακολουθούν μέχρι και σήμερα.