Γεωργιάδης: Πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα, με SMS και χρονικό περιορισμό | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Γεωργιάδης: Πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα, με SMS και χρονικό περιορισμό

Πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι το λιανεμπόριο να ανοίξει από τη Δευτέρα, βάσει του συστήματος που έχει σχεδιαστεί, με αποστολή SMS στο 13032 και χρονικό περιορισμό, ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι το σενάριο αυτό θα εξεταστεί σήμερα από την επιτροπή των ειδικών.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι δεν επιλέγεται η μέθοδος της παράδοσης εκτός, «γιατί κάποια καταστήματα δεν μπορούν να δουλέψουν με αυτό τον τρόπο. Δεν θέλουμε να δημιουργηθούν συνθήκες αθεμίτου ανταγωνισμού».

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι το Υπουργείο εισηγήθηκε μαζί με τα κομμωτήρια να ανοίξουν και τα ινστιτούτα αισθητικής, για να μη μεταφέρεται η πελατεία στους γιατρούς, αλλά στην επιτροπή υπάρχουν επιφυλάξεις.

Ως προς την εστίαση, το ζήτημα θα συζητηθεί στην επιτροπή, προκειμένου να εξεταστούν όλα τα σενάρια χαλάρωσης. Όπως ανέφερε, ούτως η άλλως, η καραντίνα δεν υπάρχει στην πράξη, αφού  το περασμένο σαββατοκύριακο στις πλατείες δεν μπορούσες να διακρίνεις το  γκαζόν. Πάντως, ξεκαθάρισε ότι οι κλειστοί χώροι εστίασης είναι δύσκολο να ανοίξουν.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα δοθεί γενναία στήριξη στα καταστήματα εστίασης για την τοποθέτηση μηχανημάτων καθαρισμού του αέρα, ενώ όλα τα μέτρα στήριξης για την εστίαση θα ανακοινωθούν αύριο ή την Παρασκευή.

Επίσης, ανέφερε ότι είναι δύσκολη η απόφαση να επιτραπεί σε όσους έχουν εμβολιαστεί να μετακινηθούν προς τα χωριά τους, τη στιγμή που δεν μπορεί ο υπόλοιπος κόσμος. Η πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι στο τραπέζι της επιτροπής, η οποία θα κληθεί να την εγκρίνει. Σε περίπτωση που οι λοιμωξιολόγοι κρίνουν ότι η τρίωρη παραμονή στα καταστήματα είναι επικίνδυνη, ενδεχομένως προκριθούν τα δίωρα ψώνια.