Δυνατότητα διαγραφής του προστίμου για όσους άνω των 60 επιλέξουν να εμβολιαστούν τώρα, εξετάζει το Υπουργείο Υγείας | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Δυνατότητα διαγραφής του προστίμου για όσους άνω των 60 επιλέξουν να εμβολιαστούν τώρα, εξετάζει το Υπουργείο Υγείας

Δυνατότητα πλήρους διαγραφής των προστίμων σε όσους πολίτες ηλικίας 60 ετών και άνω επιλέξουν να εμβολιαστούν το επόμενο διάστημα θα δώσει το Υπουργείο Υγείας, όπως ανέφερε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι, εκτός από την υπουργική απόφαση που καταργεί από 15 Απριλίου το πρόστιμο σε όσους άνω των 60 δεν εμβολιάστηκαν, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο, αν κάποιος επιλέξει έστω και τώρα να εμβολιαστεί, να μην πληρώσει το πρόστιμο των προηγούμενων μηνών που του έχει βεβαιωθεί.

«Το μέτρο έσωσε ζωές 300.000 που εμβολιάστηκαν μετά από αυτό. Πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι και εκτιμώντας ότι η πίεση στις ΜΕΘ θα αποκλιμακώνεται, μπορούμε να το καταργήσουμε. Πρέπει κάποια στιγμή να καθίσουμε να μετρήσουμε σοβαρά πόσες ζωές σώθηκαν χάρη στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού», σχολίασε ο Υπουργός Υγείας.