Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις κατά την πρώτη επίσκεψη στον Προσωπικό Γιατρό | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις κατά την πρώτη επίσκεψη στον Προσωπικό Γιατρό

Κατά την πρώτη επίσκεψη των πολιτών στον Προσωπικό Γιατρό θα πραγματοποιούνται και δωρεάν εξετάσεις, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όταν κληθούν οι πολίτες που έχουν εγγραφεί στον προσωπικό γιατρό για τα ηλεκτρονικά ραντεβού, κατά το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, θα υπάρχει και ένα πακέτο δωρεάν εξετάσεων, ώστε με την πρώτη επίσκεψη στον Προσωπικό Γιατρό να ξεκινήσει να γράφεται και ο Ηλεκτρονικός Φάκελος του Ασθενούς.

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε πως, για πρώτη φορά, δίνεται η δυνατότητα στο σύνολο του υγιούς πληθυσμού να έχουν από νωρίς έναν γιατρό για να κάνουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις. Σημείωσε, δε, ότι σε άλλες χώρες, αν έχεις προσωπικό γιατρό, δεν μπορείς να πας σε κανέναν γιατρό. Στην περίπτωση της Ελλάδας, μπορείς να πας και σε άλλους γιατρούς, αλλά είσαι υποχρεωμένος να κάνεις την εγγραφή σου. Τα κίνητρα για την εγγραφή είναι οι δωρεάν εξετάσεις, αλλά και η προτεραιοποίηση. Όπως διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης, το πακέτο των εξετάσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.