Εγκαινιάστηκε η νέα πεζογέφυρα στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία» | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Εγκαινιάστηκε η νέα πεζογέφυρα στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία»

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής εγκαινίασαν σήμερα το πρωί τη νέα πεζογέφυρα στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία».

Η πεζογέφυρα είναι δωρεά της Βουλής των Ελλήνων και συνδέει τον χειρουργικό Τομέα με τη νέα Πολυδύναμη ΜΕΘ και το Ακτινολογικό Τμήμα.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε τη Βουλή των Ελλήνων στο πρόσωπο του Προέδρου της, για τη δωρεά που έρχεται να προστεθεί σε αυτή της δημιουργίας της Πολυδύναμης ΜΕΘ 50 κλινών, και τόνισε ότι τους τελευταίους 18 μήνες, εν μέσω πανδημίας, έχουν γίνει βήματα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του Νοσοκομείου, τόσο στις κτηριακές υποδομές του και σε επίπεδο εξοπλισμού, όσο και με σημαντική ενίσχυση του προσωπικό του.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας, με τις συντονισμένες προσπάθειες της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της Διοίκησης του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», έχει αναβαθμίσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο το Νοσοκομείο, στο οποίο έχουν ήδη παραδοθεί και λειτουργούν:

Πολυδύναμη ΜΕΘ 50 κλινών

Δημιουργία σύγχρονου Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου

Επέκταση Πανεπιστημιακής ΜΕΘ με 5 επιπλέον κλίνες

Κατασκευή, εξοπλισμός και λειτουργία Κέντρου Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας

Κατασκευή Πεζογέφυρας Διασύνδεσης Κτηρίων

Νέο Γαστρεντερολογικό Τμήμα

Πλήρης ανακαίνιση 3 Κλινικών (5ης και 10ης Πνευμονολογικής και Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής)

Επίσης, σε λίγες μέρες θα εγκατασταθεί υπερσύγχρονος αξονικός τομογράφος 512 τομών.

«Κύριε Πρόεδρε, να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά στο πρόσωπό σας τη Βουλή των Ελλήνων, όλους τους συναδέλφους, για την για μία ακόμη φορά πολύ ευγενική και γενναιόδωρη προσφορά.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ και τον συνάδελφό μου Κώστα Καραμανλή και την ΚΤΥΠ, για την άρτια, γρήγορη και αποτελεσματική υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου για εμάς, εδώ στο Νοσοκομείο αναφοράς “Η Σωτηρία”, στο οποίο αυτούς τους 18 μήνες έχουν γίνει βήματα εκσυγχρονισμού, αναβάθμισής και στήριξής του σε όλα τα επίπεδα: κτηριακό/κατασκευαστικό, εξοπλισμού, μέσων ατομικής προστασίας και, κυρίως, προσωπικού.

Καταλαβαίνω ότι πάντα υπάρχει η αγωνία για τους συνανθρώπους μας, για την αξία της ανθρώπινης ζωής και της Δημόσιας Υγείας. Αυτό υπηρετούμε όλοι και με έναν ιπποτικό τρόπο οι συνάδελφοι στη Βουλή των Ελλήνων. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ κύριε Πρόεδρε για τη δέσμευσή σας και του Προεδρείου για περαιτέρω στήριξη και ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ολοκληρώνοντας, δεν έχω παρά να ενώσω τη φωνή μου με αυτή του Προέδρου και των συναδέλφων και να πω ότι όλοι οι θεσμοί, όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν γνώση, οι γιατροί μας, οι επιστήμονές μας, ομονοούν στο ότι ο εμβολιασμός είναι ο ασφαλής και μοναδικός αυτή τη στιγμή τρόπος για να φύγουμε από αυτή την τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας, που έχει στοιχίσει εκατομμύρια ζωές σε όλο τον πλανήτη και ταλανίζει και τη χώρα μας τους τελευταίους 18 μήνες.

Για μία ακόμη φορά, η έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας και σε όλους τους συνανθρώπους μας είναι να εκμεταλλευτούν αυτό το δώρο της Επιστήμης και να θωρακιστούν αυτοί, οι οικογένειές τους, ο κοινωνικός τους περίγυρος και σίγουρα και οι συνάδελφοί τους στον χώρο εργασίας τους.

Το έχει ανάγκη πλέον η χώρα, σιγά-σιγά να βγει από αυτή την υγειονομική κρίση.

Κύριε Πρόεδρε, για μια ακόμη φορά, σας ευχαριστώ πολύ», δήλωσε μετά το πέρας των εγκαινίων ο Βασίλης Κικίλιας.