«Η γυναίκα δίνει ζωή! Η βία τη σκοτώνει»: Tριήμερη δράση του ΙΣΑ για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

«Η γυναίκα δίνει ζωή! Η βία τη σκοτώνει»: Tριήμερη δράση του ΙΣΑ για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας

Με σύνθημα “Η γυναίκα δίνει ζωή! Η βία τη σκοτώνει“, έλαβε χώρα η ενδιαφέρουσα δράση του ΙΣΑ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας, στο Μετρό Συντάγματος και στον Πεζόδρομο της Ερμού. Στόχος της σχετικής καμπάνιας, η οποία υλοποιείται με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΙΣΑ, Γ. Πατούλη, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα βίας κατά των γυναικών και η ενθάρρυνσή τους να «Σπάσουν τη Σιωπή τους».

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, με αφορμή τη σχετική πρωτοβουλία δήλωσε:

«Η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί ζήτημα που μας αφορά όλους. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνεται αποδεκτό. Είναι ανάγκη να αναπτυχθεί μια ισχυρή ασπίδα προστασίας και να βοηθήσουμε να σπάσει η σιωπή, τόσο εκείνων που την έχουν υποστεί, όσο και εκείνων που γνωρίζουν και δεν το καταγγέλλουν. Θα πρέπει όλοι μαζί, η Πολιτεία, η αυτοδιοίκηση και οι πολίτες, ενωμένοι να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες όπου δεν θα υπάρχει χώρος να αναπτυχθεί τέτοια μορφή βίας. Συχνά αυτή η μορφή βίας κρύβεται πίσω από τον φόβο και δυστυχώς θεριεύει. Η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είναι εδώ για να βοηθήσουν όλες εκείνες και όλους εκείνους που αποφασίζουν να σπάσουν τη σιωπή τους.
Προς αυτή την κατεύθυνση η Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 χρηματοδοτεί δέκα δομές και συμβουλευτικά κέντρα για την υποστήριξη γυναικών θυμάτων βίας. Μάλιστα οι ωφελούμενες ξεπερνούν τις 5.000. Σημαντική είναι και η συμβολή του τετραψήφιου αριθμού 1110, ο οποίος τέθηκε σε λειτουργία κατά την περίοδο της πανδημίας. Ένα μεγάλο ποσοστό από τους πολίτες που έχουν απευθυνθεί στο τηλεφωνικό κέντρο έχουν καταγγείλει φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας με θύμα κυρίως την γυναίκα».

Στο πλαίσιο της δράσης, διανεμήθηκαν ενημερωτικό υλικό και λουλούδια, ενώ στο σημείο βρέθηκαν τα μέλη του ΔΣ του ΙΣΑ Γ. Κεχρής, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, και Π. Λεονάρδου, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος, καθώς και οι Αντιπεριφερειάρχες Γ. Δημόπουλος και Δ. Νάνου.

Δείτε το σχετικό βίντεο