Η Ελλάδα στην ομάδα των χωρών που χρησιμοποιούν από σήμερα το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Η Ελλάδα στην ομάδα των χωρών που χρησιμοποιούν από σήμερα το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID

Το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid «δηλώνει την ετοιμότητά μας για ένα πιο ασφαλές και πιο ελεύθερο καλοκαίρι και θέλω να συγχαρώ όλους όσοι συνεργάστηκαν, προκειμένου μία ιδέα η οποία είχε πρώτα διατυπωθεί από την ελληνική κυβέρνηση πριν από κάποιους μήνες, να γίνει αυτή τη στιγμή πράξη, και η Ελλάδα να είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του σημαντικού ψηφιακού εργαλείου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του, χθες, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι, σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των εμβολιασμών και τη σταθερή πτωτική πορεία των κρουσμάτων και των νέων εισαγωγών, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το πώς θα πάνε τα πράγματα το καλοκαίρι.

Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid είναι η ψηφιακή απόδειξη ότι ένα πρόσωπο είτε έχει εμβολιαστεί κατά της πανδημίας, είτε έχει υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα, είτε έχει αναρρώσει από τη νόσο Covid-19. Στόχος είναι η χρήση του να διευκολύνει την ασφαλή ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών εντός της ΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Έτσι, οι Έλληνες πολίτες μπορούν να μπουν στην Ενιαία Ψηφιακή Πλατφόρμα gov.gr και να εκδώσουν το πιστοποιητικό χρησιμοποιώντας είτε τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τον ΑΜΚΑ τους.