Η ΠΕΦ αγκαλιάζει το "Μαζί για το Παιδί" | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Η ΠΕΦ αγκαλιάζει το “Μαζί για το Παιδί”

Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς, σε συνεργασία με την Ένωση Κοινωφελών Σωματείων Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα”Μαζί για το Παιδί”, θέτει σε εφαρμογή η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.). Πρόκειται για μια σειρά στοχευμένων ενεργειών που θα λάβουν χώρα εντός του έτους, μέσω των οποίων η Π.Ε.Φ. θα στηρίξει τις δράσεις των σωματείων της Ένωσης, τα οποία βοηθούν ετησίως περισσότερα από 30.000 παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, σε όλη την Ελλάδα.

Η αρχή θα γίνει με την πραγματοποίηση δωρεάς προς το Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας (Ι.Κ.Ε.), με σκοπό την κάλυψη ιατρικών υπηρεσιών διάγνωσης και θεραπευτικής παρέμβασης για παιδιά με αναπηρίες – ένα πλαίσιο δράσης, στο οποίο το Ι.Κ.Ε. παραμένει συνεπές εδώ και 50 χρόνια, έχοντας διακριθεί για τη μεγάλη προσφορά του. Μία από τις σημαντικότερες ενέργειές του είναι η λειτουργία του Χατζηπατέρειου Κέντρου Αποκατάστασης και Στήριξης Παιδιού, το οποίο έχει αναπτύξει ένα ολιστικό μοντέλο παροχής υπηρεσιών, βάσει των εξατομικευμένων αναγκών των παιδιών με εγκεφαλική παράλυση και σήμερα υποστηρίζει 54 παιδιά.

Πέρα από την οικονομική συμβολή τους, οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις – μέλη της Π.Ε.Φ. θα πραγματοποιήσουν δωρεά φαρμάκων σε κάθε σωματείο της Ένωσης”Μαζί για το παιδί”, ενώ θα ακολουθήσει και μια σειρά εθελοντικών δράσεων με τη συμμετοχή των εργαζομένων της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας.

Όπως δήλωσε η Γενική Διευθύντρια της Π.Ε.Φ., κα Φαίη Κοσμοπούλου,”η στήριξη και ενίσχυση όλων των παιδιών ηθικά, οικονομικά και ψυχολογικά, καθώς και η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της Κοινής Γνώμης σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αποτελεί κύριο μέλημά μας”. Έτσι, φέτος, η Π.Ε.Φ. αναλαμβάνει να κάνει πράξη αυτή τη δέσμευση, μέσω της στήριξης και της ενεργού συνεισφοράς της στο”Μαζί για το Παιδί”.