Η Astellas στο Γηροκομείο Πειραιά, με ένα Μaster Class Αγάπης | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Η Astellas στο Γηροκομείο Πειραιά, με ένα Μaster Class Αγάπης

Η φαρμακευτική εταιρεία Astellas, με αφοσίωση στη φιλοσοφία της «Αλλάζοντας το Αύριο», πραγματοποίησε στις 16 Μαΐου την «Ημέρα Εθελοντισμού 2019», την οποία αφιέρωσε στην τρίτη ηλικία, δίνοντάς της τον τίτλο «Δίνουμε Χρόνο σε ό,τι αξίζει».

astellas-logoΠερισσότεροι από 40 εργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν εθελοντικά και βρέθηκαν στο Γηροκομείο Πειραιά, περνώντας δημιουργικό χρόνο με τους 200 φιλοξενούμενους στη συγκεκριμένη δομή. Οι γιαγιάδες και οι παππούδες ξεκίνησαν την ημέρα τους μαζί με τους εθελοντές της Astellas στο «καφενείο» του Γηροκομείου, όπου απόλαυσαν όλοι μαζί γευστικό ελληνικό καφέ στη χόβολη.

Ακολούθησε μια ξεχωριστή δράση αγάπης με την υπογραφή 2 γνωστών chef, μέσα από ένα μοναδικό μάθημα μαγειρικής, ειδικά σχεδιασμένο για τη γιαγιά και τον παππού. O Γιώργος Τσούλης και η Μάγκυ Ταμπακάκη δημιούργησαν μαζί με όλους τους συμμετέχοντες κουλουράκια βανίλιας και μπισκότα πορτοκαλιού, σε ένα διαδραστικό Master Class Αγάπης, με πολύ κέφι και χαρούμενη διάθεση.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με ένα πλούσιο μεσημεριανό γεύμα που προσέφερε η Astellas, ενώ σε ανάμνηση της ημέρας οι εργαζόμενοι της εταιρείας δώρισαν στο Γηροκομείο 4 πίνακες ζωγραφικής που δημιούργησαν οι ίδιοι.

«Η εθελοντική πρωτοβουλία, για όλους εμάς στην οικογένεια της Astellas, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οράματος και της φιλοσοφίας μας. Πιστεύουμε βαθιά στη δύναμη της προσφοράς, της ομαδικότητας, της συνεργασίας, αλλά και της φροντίδας των κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Γι’ αυτό και η παρουσία μας στο Γηροκομείο Πειραιά μάς έφερε κοντά στην τρίτη ηλικία, δίνοντας χρόνο σε ό,τι αξίζει πραγματικά», ανέφερε ο κ. Χαράλαμπος Ναρδής, Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της Astellas.