Θεοδωρίδου: Και για αναμνηστική δόση θα χρησιμοποιείται το εμβόλιο των Sanofi και Glaxo | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Θεοδωρίδου: Και για αναμνηστική δόση θα χρησιμοποιείται το εμβόλιο των Sanofi και Glaxo

Και για αναμνηστική δόση θα ενδείκνυται το νέο εμβόλιο της Sanofi και της Glaxo που αναμένεται να έρθει στη χώρα μας τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα όσα είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την τακτική ενημέρωση για τους εμβολιασμούς. Μάλιστα, το εν λόγω πρωτεϊνικό εμβόλιο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναμνηστική δόση ανεξαρτήτως των εμβολίων που χρησιμοποιήθηκαν κατά τον βασικό εμβολιασμό.

Αντιθέτως, το εμβόλιο της Novavax θα χρησιμοποιείται μόνο για τον βασικό εμβολιασμό.

Ως προς την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, η κ. Θεοδωρίδου σχολίασε: «Επικρατεί διάχυτη, συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι διανύουμε μια νέα φάση της πανδημίας μετά και την ανακοίνωση της χαλάρωσης των μέτρων. Ο τομέας των εμβολιασμών, όμως, δεν επιδέχεται χαλάρωση». Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι ο ολοκληρωμένος εμβολιασμός αποτελεί προϋπόθεση για επιστροφή στην κανονικότητα.

«Οι σκέψεις που μπορεί να κάνουν οι ανεμβολίαστοι ότι το πρόβλημα βαίνει στη λύση του χωρίς τη συμμετοχή τους είναι εσφαλμένη. Θα είναι η πιο αδύναμη ομάδα, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, δεν αποκλείεται η επανεμφάνιση ενός νέου κύματος», τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.