Θ. Πλεύρης: Το 1ο εξάμηνο του 2022 θα ξεκινήσει το πρόγραμμα πρόληψης με τα sms στους πολίτες | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Θ. Πλεύρης: Το 1ο εξάμηνο του 2022 θα ξεκινήσει το πρόγραμμα πρόληψης με τα sms στους πολίτες

«Το εμβόλιο είναι η μοναδική, ξεκάθαρη προστασία από τη νόσηση», τόνισε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο πλαίσιο της ημερίδας της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για την «διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και την προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19». Υπογράμμισε, δε, για ακόμα μια φορά, την ανάγκη να πειστούν οι πολίτες να πραγματοποιήσουν όχι μόνο τις δύο δόσεις του εμβολιασμού, αλλά και την τρίτη δόση.

Καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι σχεδόν το 90% των νοσούντων σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι κάποιος που δεν εμβολιάζεται έχει 30 φορές περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί σε βαριά νόσηση ή και να χάσει τη ζωή του. Εξέφρασε, μάλιστα, και τη λύπη του για την έγκυο που πείστηκε να μην εμβολιαστεί και δεν μπόρεσε να σωθεί όταν νόσησε.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα πρόληψης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι, πλέον, δεν αφήνουμε τον πολίτη να ξέρει μόνο ότι έχει τη δυνατότητα να κάνει τις εξετάσεις πρόληψης που θα του πει ο γιατρός του: «Εμείς θα τον βρίσκουμε, στέλνοντάς του γραπτό μήνυμα, βάσει των ειδικών συνθηκών, για εξετάσεις που πρέπει να κάνει». Όπως προανήγγειλε, το εν λόγω πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά από το 1ο εξάμηνο του 2022.

Όπως σχολίασε ο Υπουργός Υγείας, τα διδάγματα της πανδημίας, αλλά και της πρόληψης «καταδεικνύουν ότι τα χρήματα που δίνουμε, εάν δίνονται σωστά και σε χρόνο πρώιμο, στο στάδιο της πρόληψης, πέρα από την καλή πορεία που μπορεί να έχει ο ασθενής, βοηθάνε και στα οικονομικά της Υγείας».