Ιταλία: Αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ λόγω κορονοϊού - Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι επιστήμονες | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Ιταλία: Αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ λόγω κορονοϊού – Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι επιστήμονες

Συνεχώς αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Ιταλίας, πυροδοτώντας μεγάλη ανησυχία για ενδεχόμενη νέα έξαρση της νόσου. Η αύξηση των εισαγωγών αγγίζει σχεδόν το 22% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το ίδρυμα GIMBE, με τον ρυθμό αύξησης των εισαγωγών σε ΜΕΘ να είναι ταχύτερος από εκείνον των συνολικών νοσηλειών.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 247 εισαγωγές ασθενών με Covid-19 σε ΜΕΘ, σε σύγκριση με τις 203 της προηγούμενης εβδομάδας (+21,7%), ενώ συνολικά καταγράφηκαν 6.981 νοσηλείες λόγω της νόσου (+9,8% σε εβδομαδιαία βάση).

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων Covid-19 αυξήθηκε επίσης κατά 15%, με το ποσοστό θνητότητας, ωστόσο, να μειώνεται κατά 2,9%.

Ο Νίνο Καρταμπελότα, πρόεδρος του ιδρύματος GIMBE, και άλλοι κορυφαίοι υγειονομικοί αξιωματούχοι στην Ιταλία, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας και πέφτει η θερμοκρασία. Ωστόσο, ο Υπουργός Υγείας, Οράτσιο Σκιλάτσι, έχει δηλώσει ότι ο κορονοϊός στη χώρα έχει εισέλθει σε «ενδημική φάση», γεγονός που σημαίνει ότι, παρότι δεν θα εξαφανιστεί, αναμένεται να παραμείνει υπό έλεγχο.