Κικίλιας για “επιστροφή” της μάσκας και τοπικά lockdown: Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει αύριο – μεθαύριο | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Κικίλιας για “επιστροφή” της μάσκας και τοπικά lockdown: Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει αύριο – μεθαύριο

«Μόνο χθες κλείστηκαν 56.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό με πρώτη δόση μετά από πολύ καιρό, 13.500 ραντεβού σε νέους ανθρώπους 18 – 24 είχαμε καιρό να δούμε αυτό το νούμερο», είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο να επανέλθει η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ο υπουργός τόνισε πως, “Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει αύριο – μεθαύριο», ξεκαθαρίζοντας επιπλέον πως, “άλλο δεν φοράμε μάσκες στους εξωτερικούς χώρους λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών όπως εισηγήθηκε η επιτροπή και τις φοράμε όποτε υπάρχει συγχρωτισμός κι άλλο το πετάμε τη μάσκα, υπάρχει διαφορά”.

Ερωτηθείς για τα τοπικά lockdown, υποστήριξε πως «κατά τόπους πάντα θα υπάρχει μέριμνα της οργανωμένης πολιτείας για προστατεύει με κανόνες δημόσιας υγείας τους συμπολίτες. Να μην ξεχνάμε τους κανόνες της δημόσιας υγείας».

Σχολιάζοντας τέλος την πορεία των εμβολιασμών, είπε πως, μετά από μεγάλη προσπάθεια και εκατομμύρια εμβολιασμούς υπάρχει λογικά μια κάμψη, γιατί από εδώ και πέρα πρέπει να πείσουμε κάποιους συμπολίτες μας που έχουν ορισμένες αμφιβολίες ή φοβούνται ενδεχομένως, σε απομακρυσμένες περιοχές ή είναι κατάκοιτοι. “Δίνουμε πλέον το δικαίωμα σε δημάρχους, κοινοτάρχες, παπάδες στα χωριά ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης με μια απλή λίστα συμπολιτών που θα φτιάξουν σε ένα απομακρυσμένο χωριό ή δήμο ή κοινότητα να πάμε με τις κινητές μονάδες του υπουργείου Υγείας και να εμβολιάσουμε τοπικά εκεί”, είπε χαρακτηριστικά.