Κινητό εργαστήρι επιστήμης Uni-pharma και Υποτροφίες ΑΜΚΕ "Kλέων Τσέτης" | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Κινητό εργαστήρι επιστήμης Uni-pharma και Υποτροφίες ΑΜΚΕ “Kλέων Τσέτης”

Στο σημαντικό φαρμακευτικό συνέδριο PharmΑCon για φοιτητές της Φαρμακευτικής Σχολής, το οποίο διοργανώθηκε από την GPSF (Greek Pharmaceutical Student’s Federation) στις 20 – 21 Οκτωβρίου, συμμετείχε η Uni-pharma, φαρμακοβιομηχανία του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ).

Στο πλαίσιο του συνεδρίου απονεμήθηκαν μέσω της ΑΜΚΕ “Κλέων Τσέτης” 4 υποτροφίες σε φοιτητές Φαρμακευτικής, οι οποίοι διακρίθηκαν για τις πτυχιακές τους εργασίες. Τις υποτροφίες απένειμε ο κ. Αθανάσιος Αρχοντίκης, Operations Director της Uni-pharma, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η κα Ειρήνη Τσέτη, CFO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη.

Οι φοιτητές που έλαβαν τις υποτροφίες είναι οι κ.κ. Κυριακή Χαρτάλου, Χριστίνα Κολλιοπούλου, Αναστασία Σεϊμένη και Μαρία Σίσκου, ενώ 4 ακόμη φοιτητές της Φαρμακευτικής Σχολής βραβεύτηκαν με έπαινο για τις πτυχιακές τους εργασίες.

Η Uni-pharma μαζί με την ΑΜΚΕ “Κλέων Τσέτης”, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Κοινωνικής Ευθύνης, που αγκαλιάζει θερμά δράσεις για τη νέα γενιά και την επιστήμη, υλοποίησε μέσω της επιστημονικής ομάδας του τμήματος R&D ένα διαδραστικό επιστημονικό Formulation Workshop, το “Science on the GO”. Η ερευνητική Ομάδα της Uni-pharma έδειξε στους φοιτητές, με ποιον τρόπο μπορούν να αναπτύξουν ένα συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνη C.

Το κινητό εργαστήρι επιστήμης “Science on the Go” θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα σε Αθήνα και επαρχία.