Κοντά στα παιδιά: "Ένα μπαλόνι γαλανό και ονειροπόλο" | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Κοντά στα παιδιά: “Ένα μπαλόνι γαλανό και ονειροπόλο”

mpaloniΈνα παραμύθι με ήρωα ένα παιδί και ένα μπαλόνι, το παντοτινό σύμβολο της παιδικότητας, του παιχνιδιού και της χαράς, έγινε το επίκεντρο μιας ξεχωριστής εκδήλωσης που οργάνωσαν με πολύ κέφι και μεράκι οι εργαζόμενοι της MSD, με τη βοήθεια δύο σημαντικών ηθοποιών, του Γιώργου Πυρπασόπουλου και της Τόνιας Σωτηροπούλου για τα παιδιά του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, και των παραρτημάτων των Παιδικών Χωριών SOS και του Χαμόγελου του Παιδιού στη Θεσσαλονίκη.

Στις 24 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι της εταιρείας στο πλαίσιο των δράσεων του Ετήσιου Κύκλου, υλοποίησαν σχεδόν από το μηδέν μία παιδική παράσταση, βασικό νόημα της οποίας ήταν το πόσο σημαντικό είναι να έχει κανείς όνειρα και να προσπαθεί τα όνειρα αυτά να τα κάνει πραγματικότητα. 

Η όλη ιδέα ήταν μια πρόκληση, όπως και η εφαρμογή της…

Κατ’ αρχάς, γράφτηκε από τις συγγραφείς Αυγή Βάγια και Πηνελόπη Κουρτζή, για λογαριασμό των εργαζομένων της MSD, το παραμύθι “Ένα μπαλόνι γαλανό και ονειροπόλο”, με βασικό ήρωα ένα μπαλόνι που ονειρευόταν να γνωρίσει όλο τον κόσμο.

Στη συνέχεια, το παραμύθι αυτό ανέλαβαν να δραματοποιήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της MSD, αφού πρώτα, όμως, επέλεξαν την εξέλιξη της πλοκής και το τέλος του. Απώτερος στόχος ήταν να παρουσιάσουν το παραμύθι την ίδια κιόλας μέρα σε περισσότερα από 100 παιδιά και τους συνοδούς τους, τα οποία φιλοξενούνται στις προαναφερθείσες οργανώσεις στη Θεσσαλονίκη. Υπό την καθοδήγηση της διακεκριμένης σκηνοθέτιδας Ντίνας Σταματοπούλου και μιας ομάδας ταλαντούχων ηθοποιών και μουσικών και με την εμψύχωση του Γιώργου Πυρπασόπουλου και της Τόνιας Σωτηροπούλου, οι εργαζόμενοι χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: ηθοποιοί, σκηνικά, υπεύθυνοι υποδοχής. Έτσι, το πρωί έφτιαξαν σκηνικά, έκαναν πρόβες και το απόγευμα παρουσίασαν την παράσταση στα παιδιά, η οποία ολοκληρώθηκε με ένα τραγούδι που τραγούδησαν όλοι οι εργαζόμενοι μαζί.

Τους ρόλους των αφηγητών στην παράσταση είχαν αναλάβει οι δύο γνωστοί ηθοποιοί.

Από την πλευρά τους, τα παιδιά διασκέδασαν πολύ με το θέαμα, “την παράσταση με τον μεγαλύτερο θίασο”, ενώ και οι εργαζόμενοι, “μέλη του θιάσου”, ευχαριστήθηκαν πολύ τη συμμετοχή τους και κυρίως το γεγονός ότι πρόσφεραν ένα θέαμα με ιδιαίτερο μήνυμα για τα παιδιά: τα όνειρα δεν είναι άπιαστα, αρκεί να προσπαθήσει κανείς να τα πραγματοποιήσει!

Στο τέλος της παράστασης, κάθε παιδί πήρε ως αναμνηστικό δώρο το παραμύθι, σε μια όμορφη έκδοση.

“Συγκίνηση, χαρά και μόνο θετικά συναισθήματα κυριάρχησαν σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση που οργάνωσαν με πολλή αγάπη οι εργαζόμενοι της MSD. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, μέσα από αυτήν, εκφράσαμε με ένα πρωτότυπο τρόπο το όραμά μας για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων στην Ελλάδα και μεταδώσαμε στα παιδιά το μήνυμα ότι τα όνειρα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη και μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Πιστεύουμε ότι, θέτοντας υψηλούς στόχους και με επιμονή, μπορούμε να πετύχουμε πολλά”, δήλωσε η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της MSD Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Agata Jakoncic