Κοντά στα παιδιά | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Κοντά στα παιδιά

Με δύο σημαντικές δράσεις που αφορούν η πρώτη το “Χαμόγελο του Παιδιού” και η δεύτερη τα παιδιά που νοσηλεύονται στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του “Αγλαΐα Κυριακού”, σφράγισαν το 2016 οι άνθρωποι της Astellas Pharmacheuticals.

Οι άνθρωποι της εταιρείας μοίρασαν δωροεπιταγές στα παιδιά που φιλοξενούνται στο σπίτι στην Κέρκυρα, οι οποίες προσφέρθηκαν στα ίδια τα παιδιά για να μπορούν μόνα τους να αγοράσουν αυτό που επιθυμούν.

Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις, οι οποίες έγιναν με σκοπό την ψυχαγωγία των παιδιών. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και παιδιά των εργαζομένων της Astellas, τα οποία είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τα παιδιά του Συλλόγου και να παίξουν μαζί.

Πιο συγκεκριμένα, η μία εκδήλωση απευθυνόταν στα παιδιά ηλικίας έως οκτώ ετών και έγινε σε γνωστό παιδότοπο, όπου οι μικροί φίλοι έπαιξαν και απασχολήθηκαν από animateur. Η δεύτερη, αφορούσε παιδιά από εννιά ετών και άνω και έγινε σε δωμάτιο απόδρασης σχεδιασμένο για μικρότερες ηλικίες. Εκεί τα παιδιά συνεργάστηκαν και έπαιξαν σε ομάδες με κοινό σκοπό να αποδράσουν από το δωμάτιο.astellas

Με τα ίδια ακριβώς κίνητρα, η Astellas Pharmaceuticals στηρίζει την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”. Όπως κάθε χρόνο την τελευταία πενταετία, με πρωτοβουλία της εταιρείας, δόθηκαν παιχνίδια και γλυκά σε 22 παιδιά που νοσηλεύονται στη μονάδα.

Έως πριν δύο μήνες, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του “Αγλαΐα Κυριακού” αποτελούσε τη μοναδική στο είδος της δομή στη χώρα μας, εξυπηρετώντας όλους τους μικρούς ασθενείς που είχαν ανάγκη αιμοκάθαρσης.

Τα παιδιά που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο νεφρικής ανεπάρκειας, υπόκεινται σε αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα και παλεύουν να ισορροπήσουν ανάμεσα στις ώρες που περνούν στη μονάδα και τις ώρες που καλούνται να φέρονται σαν να είναι υγιή. Δίνουν έναν δύσκολο αγώνα σε πολύ μικρή ηλικία, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα βρεθεί ένας συμβατός δότης, ώστε να κάνουν τη μεταμόσχευση που θα τους δώσει την ευκαιρία να ζήσουν φυσιολογικά. Σε πολλές περιπτώσεις, οι οικογένειές τους αναγκάζονται να μετακομίσουν στην Αθήνα για να έχουν πρόσβαση στη μονάδα.

Οι ιατροί και νοσηλευτές της μονάδας αποτελούν κομμάτι της ευρύτερης οικογένειάς τους, καθώς –εκτός από τη νοσηλεία– παρέχουν στα παιδιά ψυχολογική υποστήριξη, αντιμετωπίζοντας τον φόβο και την αγωνία που διακατέχει τα ίδια και τους γονείς τους.