Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συζήτηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων θα ξεκινήσει σύντομα | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συζήτηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων θα ξεκινήσει σύντομα

H συζήτηση για τις διευκολύνσεις σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως θα ξεκινήσει σύντομα και η επίσημη αφετηρία είναι η χρονική στιγμή που όλοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν να κάνουν, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή. «Ουδείς το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει π.χ. σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται μόνο εμβολιασμένους. Θα ξανακαλέσω τους συμπολίτες μας σε ένα νέο εμβολιαστικο κύμα» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως, είναι πλέον εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι τα κρούσματα αποκλιμακώνονται γρήγορα και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώνονται, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι είναι «εξαιρετικά στενάχωρο το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι συμπολίτες μας που δεν έκαναν το εμβόλιο από επιλογή. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους πάρα πολύ έντονα».

Το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού covid-19, τονίζοντας την ξεχωριστή του συμβολή στην προσπάθεια ώστε φέτος ο τουρισμός να ανοίξει πρώτος τον κύκλο της ανάκαμψης για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας.

«Καθώς η έξοδος από την κρίση είναι πλέον ορατή, από την εποχή των κρουσμάτων μπαίνουμε σταδιακά στην εποχή της ανάκαμψης», επισήμανε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «Αν ο εμβολιασμός αποτελεί αντίδοτο στον κορονοϊο, για την υγεία μας, το ψηφιακό πιστοποιητικό ήταν μια πρώτη τονωτική ένεση για την οικονομία μας. Ήμασταν οι πρώτοι που το εισηγηθήκαμε. Η πρόταση της Αθήνας αποτελεί πραγματικότητα της Ευρώπης».

Τέλος υποστήριξε πως η έκδοση του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού είναι εξαιρετικά απλή και πώς μέχρι τώρα το έχουν αξιοποιήσει περισσότεροι από 230.000 συμπολίτες μας.