Μαρία Θεοδωρίδου: Αμετάβλητες οι συστάσεις της Επιτροπής Εμβολιασμών | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Μαρία Θεοδωρίδου: Αμετάβλητες οι συστάσεις της Επιτροπής Εμβολιασμών

Δύο σχεδόν μήνες μετά την τελευταία ενημέρωση, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, επέστρεψαν σήμερα με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με την κα Θεοδωρίδου, λόγω της μεγαλύτερης μεταδοτικότητας και ανοσοδιαφυγής, της χαλάρωσης των μέτρων και της μετακίνησης του πληθυσμού, καταγράφεται μία αύξηση των κρουσμάτων.

Η Επιτροπή Εμβολιασμών σύμφωνα με την Πρόεδρο παραμένει σταθερή στις συστάσεις της σχετικά με τον εμβολιασμό και αυτές αφορούν κατ’ αρχάς τις ηλικίες άνω των 70, τις ευπαθείς ομάδες και σε όσους διαμένουν σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων και κατά δεύτερον τις ηλικίες άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού κάτω των 60 ετών η επιτροπή επισημαίνει ότι τα δεδομένα για το πρόσθετο όφελος είναι προσωρινώς περιορισμένα, αλλά συνεκτιμώντας την ασφάλεια των εμβολίων συνιστά να παρέχεται η δυνατότητα 4ης δόσης σε όσους το επιλέξουν.