Μετά τη χθεσινή εκτόξευση των κρουσμάτων: Αυξημένη η προσέλευση του κοινού για rapid test | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Μετά τη χθεσινή εκτόξευση των κρουσμάτων: Αυξημένη η προσέλευση του κοινού για rapid test

H κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού που εμφανίστηκε χθες φαίνεται να θορύβησε πολλούς πολίτες, οι οποίοι έσπευσαν σήμερα στα σημεία όπου τα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ διενεργούν δωρεάν ελέγχους rapid test. Ειδικά στις περιοχές των νοτίων προαστίων της Αττικής, η προσέλευση του κόσμου είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε σχέση με προηγούμενες ημέρες.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στον δήμο Γλυφάδας, η δημοτική Αρχή με επίσημη ανακοίνωσή της, ενημέρωσε πως παρατηρήθηκε στην πόλη αύξηση των θετικών τεστ κατά 8,49%, που είναι και το υψηλότερο από την αρχή της πανδημίας, με ολόκληρο τον Δήμο να βρίσκεται σε επιφυλακή.

Στη Γλυφάδα θα διενεργούνται καθημερινά δωρεάν έλεγχοι rapid test από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, από τις 8 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι, αύριο Πέμπτη (8/7) στον δρόμο Ποιητών, στη συμβολή Λαμπράκη και Μεταξά, την Παρασκευή (9/7) στο υπαίθριο πάρκινγκ μπροστά στο Δημαρχείο, το Σάββατο (10/7) στη Γ΄ Μαρίνα και την Κυριακή (11/7) στη Δ’ Μαρίνα.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, κάλεσε τους πολίτες «να ανταποκριθούν και να υποβληθούν σε αυτή τη σύντομη εξέταση, ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή εικόνα του επιδημιολογικού φορτίου και σωστή ιχνηλάτηση στην πόλη».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και στον Δήμο Αλίμου παρατηρείται αύξηση στην προσέλευση του κόσμου για τα rapid test, τα οποία διενεργούνται από τις 9:30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στο 1ο ΚΑΠΗ επί της λεωφόρου Καλαμακίου 72.

Από τη δική του μεριά, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου εξέδωσε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, με το οποίο καλεί τους δημότες να εμβολιαστούν κατά της πανδημίας.

Σειρά επαφών με δημάρχους περιοχών της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, είχε ο διοικητής της ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, με αποκλειστικό θέμα, όπως ανακοινώθηκε, «τον εμβολιασμό των κατοίκων, που για οποιονδήποτε λόγο αδυνατούν ή δεν έχουν πρόσβαση σε κέντρα για να εμβολιαστούν». Ο κ. Καρβέλης κατέστησε σαφές σε όλους τους αυτοδιοικητικούς πως η 6η ΥΠΕ είναι έτοιμη να εκτελέσει σχέδιο εμβολιασμών των κατοίκων σε κάθε σημείο που θα ζητηθεί, ζητώντας τη συνδρομή τους για να ολοκληρωθεί άμεσα και με επιτυχία το συγκεκριμένο σχέδιο.

Παράλληλα, μαζί με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με όλους τους δημάρχους της περιφέρειας, προκειμένου να υπάρξει η απαιτούμενη ετοιμότητα για τον εμβολιασμό των πολιτών.