Ο προσυμπτωματικός έλεγχος εντάσσεται στον Προσωπικό Γιατρό | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Ο προσυμπτωματικός έλεγχος εντάσσεται στον Προσωπικό Γιατρό

Ο προσυμπτωματικός έλεγχος, μέσω του προγράμματος “Σπύρος Δοξιάδης”, αναμένεται να ενταχθεί στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού. Ως εκ τούτου, από την 1η Οκτωβρίου οι πολίτες θα μπορούν να πραγματοποιούν ένα «πακέτο» εξετάσεων για τον καρδιαγγειακό κίνδυνο (λιπαιδιμικό προφίλ), με την πρώτη επίσκεψή τους στον Προσωπικό Γιατρό.

Το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου ξεκίνησε με τις εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά», ενώ τώρα το Υπουργείο Υγείας επεκτείνει το πρόγραμμα «Σπύρος Δοξιάδης» και σε εξετάσεις στον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Οι πολίτες θα ειδοποιηθούν σχετικά με SMS τις επόμενες εβδομάδες.

Όσοι ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα, αφού εγγραφούν στον Προσωπικό Γιατρό, κατά την πρώτη επίσκεψή τους θα έχουν την ευκαιρία, στο πλαίσιο της λήψης του ιατρικού ιστορικού, της κατάρτισης του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας, αλλά και της κλινικής εξέτασης που θα πραγματοποιηθεί, να λάβουν μια εκτίμηση του καρδιαγγειακού κίνδυνου και συνταγογράφηση των απαραίτητων εξετάσεων, οι οποίες θα είναι δωρεάν για τον πολίτη.

Ο «Προσωπικός Γιατρός» θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο η ΠΦΥ αντιμετωπίζει τον πολίτη, ανέφερε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά την παρουσίαση του σχετικού προγράμματος στο συνέδριο «The future of healthcare in Greece».