«Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο, από περιοχές που έχουν υψηλό, σε άλλες. Θα περιμένουμε την εισήγηση της Επιτροπής», ανέφερε το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σχετικά με ενδεχόμενες χαλαρώσεις λόγω Πάσχα. Άφησε, δε, ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν ακόμη και το απόγευμα οι σχετικές ανακοινώσεις. Ωστόσο, όπως η ίδια σημείωσε, προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για σχετικό μήνυμα του πρωθυπουργού. Αν τελικά επιλεγεί ένας τέτοιος τρόπος επικοινωνίας με τους πολίτες, αυτό θα ανακοινωθεί σύντομα.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος εξήγησε ότι η κυβέρνηση θέλει να δοθεί στους πολίτες όσο το δυνατόν γρηγορότερα μία ορατότητα για το Πάσχα, γι’ αυτό και η επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει σήμερα.
Ως προς το άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων, η κ. Πελώνη επανέλαβε ότι στόχος είναι αυτό να γίνει με ασφάλεια, επιβεβαιώνοντας ότι το άνοιγμα του τουρισμού τοποθετείται στις 14 Μαΐου.
Σε ό,τι αφορά την εστίαση, η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε ότι κυβέρνηση και ειδικοί είναι σε συζητήσεις για την επαναλειτουργία της σε εξωτερικούς χώρους, με τα self test να αποτελούν σημαντικό εργαλείο προς την κατεύθυνση αυτή.


