Πελώνη: Στα μέσα Ιουνίου πιθανή άρση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Πελώνη: Στα μέσα Ιουνίου πιθανή άρση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ξεκίνησε τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενη στον χαιρετισμό του πρωθυπουργού στην 66η Συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού που πραγματοποιείται στην Αθήνα, όπου ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η ασφάλεια είναι το πρωταρχικό μας μέλημα και είμαστε στην πρώτη γραμμή μιας σειράς καινοτομιών που μας επέτρεψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας να διασφαλίσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να κάνουμε τα ταξίδια όσο πιο ασφαλή γίνεται».

«Ήδη από την περασμένη Τρίτη, η Ελλάδα μαζί με άλλες 6 χώρες της ΕΕ ενεργοποίησαν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό covid. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, μάλιστα, το γεγονός ότι ο σχετικός κοινοτικός κανονισμός διαμορφώθηκε σε μόλις δύο μήνες, όταν σε άλλες περιπτώσεις απαιτούνταν χρόνια», ανέφερε η κα Πελώνη, σημειώνοντας ότι «αυτό είναι μείζονος σημασίας για τη χώρα μας. Ευελπιστούμε πως η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή. Η χώρα μας στέλνει μήνυμα ότι είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός».

Αναφερόμενη ακολούθως στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε: «Καθώς διανύουμε τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού, με τη βοήθεια του καιρού και την πρόοδο του εμβολιασμού, βελτιώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα: μειώνεται τόσο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, όσο και ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας.

Η πανδημία, ωστόσο, παραμένει και οφείλουμε, όπως επίμονα συνιστούν οι ειδικοί, να τηρούμε τους υγειονομικούς κανόνες, να αξιοποιούμε τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και να πάρουμε στα χέρια μας την ασπίδα που μας προσφέρει η επιστήμη με τα εμβόλια».

Ως προς την επιχείρηση «Ελευθερία», η κα Πελώνη σχολίασε ότι συνεχίζεται με υποδειγματικό τρόπο και πλήρη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, γεγονός που δημιουργεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης κράτους και πολίτη. Ήδη έχουν γίνει πανελλαδικά πάνω από 5.790.000 εμβολιασμοί, και περισσότεροι από 3.752.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, (ποσοστό πάνω από 35%). Τον εμβολιασμό τους έχουν ολοκληρώσει περισσότεροι από 2.155.000 άτομα (ποσοστό πάνω από 20%).

Με την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», ο μέσος όρος των νησιωτών που έχουν κάνει την πρώτη δόση έχει διαμορφωθεί στο 40%, ενώ ο μέσος όρος όσων έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους φτάνει στο 27%.

Στο μέτωπο των περιορισμών λόγω πανδημίας, η κα Πελώνη έδειξε προς τα μέσα Ιούνιου σε ό,τι αφορά στην άρση του μέτρου της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Επί της παρούσης δεν περιμένω να αποφασιστεί κάτι επ’ αυτού (την άρση της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας), θα πρέπει να κάνουμε υπομονή έως τα μέσα Ιουνίου».