Περιστατικό Ωρωπού: Σε αργία και διαδικασία απόλυσης με εντολή Πλεύρη ο ένας από τους άνδρες που εργαζόταν και σε νοσοκομείο | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Περιστατικό Ωρωπού: Σε αργία και διαδικασία απόλυσης με εντολή Πλεύρη ο ένας από τους άνδρες που εργαζόταν και σε νοσοκομείο

Το περιστατικό στον Ωρωπό, κατά το οποίο το πλήρωμα του ασθενοφόρου του Δήμου έπλενε με λάστιχο, γυμνή, μια ηλικιωμένη γυναίκα στην πυλωτή μια πολυκατοικίας, ξεσήκωσε μεγάλες αντιδράσεις, με τον δήμαρχο Ωρωπού, κ. Γιώργο Γιασημάκη, να διευκρινίζει ότι οι δύο άνδρες που προχώρησαν στην απαράδεκτη αυτή ενέργεια αποτελούν πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου που ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο Δήμος.

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, χαρακτήρισε «άθλιο» το περιστατικό, διευκρινίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και γενικότερα στο Υπουργείο δεν έχουν καμία σχέση με όσα έγιναν. «Οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές», σημείωσε σε ανάρτησή του ο κ. Πλεύρης.

Σύμφωνα, δε, με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, καθώς ο ένας εκ των δύο ανδρών εργαζόταν παράλληλα και σε νοσοκομείο, τέθηκε με εντολή του Υπουργού Υγείας άμεσα σε αργία και θα δρομολογηθεί η διαδικασία απόλυσής του.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει:

«Αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό, το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το Υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο, ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο, με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου, άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, άμεσα σε αργία, και κινείται η διαδικασία απόλυσής του».