Πιερρακάκης: Μέχρι στιγμής, έχουν εκδοθεί πάνω από 400.000 ψηφιακά πιστοποιητικά COVID | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Πιερρακάκης: Μέχρι στιγμής, έχουν εκδοθεί πάνω από 400.000 ψηφιακά πιστοποιητικά COVID

Σε λίγες μέρες ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών, ενώ οι εμβολιασμοί πρώτης και δεύτερης δόσης έχουν φτάσει τα 6,8 εκατομμύρια, όπως ανέφερε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Πιερρακάκης, σχολιάζοντας τη συζήτηση περί προνομίων όσων έχουν εμβολιαστεί κι έχουν εκδώσει το ψηφιακό πιστοποιητικό, επεσήμανε ότι πρέπει αρχικά να έχει ολοκληρωθεί η εμβολιαστική και η νομοθετική διαδικασία.

«Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Η πρώτη προϋπόθεση είναι, κατ’ αρχήν, αυτοί που θέλουν να εμβολιαστούν να μπορούν να εμβολιαστούν, να έχει ανοίξει στο σύστημα για όλους. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι περισσότερο νομοθετική, έχει ψηφιστεί ο κανονισμός του ψηφιακού πιστοποιητικού και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μένει να εξειδικευτούν κάποιες πτυχές του. Έχουμε στα χέρια μας ένα εργαλείο, το οποίο άνοιξε πανευρωπαϊκά τη συζήτηση για το πώς θα μπορεί να το χρησιμοποιεί κανείς και ευρύτερα από το να ταξιδεύει».

Μέχρι στιγμής, πάνω από 400 χιλιάδες πολίτες έχουν εκδώσει τα ψηφιακά πιστοποιητικά.