Πιερρακάκης: «Όσο γίνονται παραλαβές εμβολίων, τόσο θα προστίθενται εμβολιαστικές γραμμές» - 107.000 ραντεβού μόνο χτες | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Πιερρακάκης: «Όσο γίνονται παραλαβές εμβολίων, τόσο θα προστίθενται εμβολιαστικές γραμμές» – 107.000 ραντεβού μόνο χτες

107 χιλιάδες ραντεβού για εμβολιασμό κλείστηκαν χθες, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε: «Το πιο ενδιαφέρον με το ευρύτερο κομμάτι του εμβολιασμού είναι το ότι χθες κλείστηκαν 107.000 ραντεβού. Δηλαδή, 70.000 ραντεβού κλείστηκαν από εκείνους για τους οποίους άνοιγε αμιγώς η πλατφόρμα (για την ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών), αλλά και 37.000 πολίτες από άλλες ηλικιακές κατηγορίες που δεν είχαν κλείσει το ραντεβού τους τόσο καιρό, μπήκαν και το έκλεισαν χθες. Τρέχει η διαδικασία και συνεχώς κλείνονται νέα ραντεβού». Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «όσο έρχονται παραλαβές εμβολίων, τόσο θα προστίθενται εμβολιαστικές γραμμές. Οπότε, πολύ σύντομα θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη προσφορά».

Ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι, μέχρι στιγμής, έχουν εκδοθεί 350.000 ψηφιακά πιστοποιητικά, με 9 χώρες να έχουν μπει στη διαδικασία, έως και την 1η Ιουλίου που θα μπουν όλες οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. Σημείωσε, δε, ότι εξετάζεται η πιθανότητα άρσης της υποχρεωτικότητας του self test για όσους είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε έχουν περάσει τον ιό.