Στ. Κυριακίδου: Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ε.Ε. - Τα εμβόλια ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Στ. Κυριακίδου: Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ε.Ε. – Τα εμβόλια ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης

Στην αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην ΕΕ εστίασε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου από το Ταλίν της Εσθονίας όπου βρίσκεται, υπογραμμίζοντας ότι τα εμβόλια και οι ενισχυτικές δόσεις παραμένουν ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί ο ιός.

«Όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια, βλέπουμε αυξανόμενα κρούσματα της COVID σε ολόκληρη την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Εσθονίας, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες ηλιακές ομάδες», σημείωσε η κ. Κυριακίδου στην κοινή συνέντευξη που παραχώρησε με τον Εσθονό Υπουργό Υγείας και Εργασίας, Πιπ Πέτερσον.

Παράλληλα η ίδια ανέφερε ότι αυτή η τάση «αυξάνει τον κίνδυνο για άσκηση μεγαλύτερης πίεσης στα συστήματα υγείας, για άλλη μια φορά αυτό το χειμώνα, έπειτα από τρία χρόνια πανδημίας», επισημαίνοντας ότι από τον Σεπτέμβριο είναι διαθέσιμα τα προσαρμοσμένα εμβόλια και πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό οι πολίτες να προστατεύουν τον εαυτό τους».

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ