Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Ειδικών του Υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα των σχολείων - Τι αναμένεται να αποφασιστεί | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Ειδικών του Υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα των σχολείων – Τι αναμένεται να αποφασιστεί

Συνεδριάζει σήμερα στις 16:00 η Επιτροπή Ειδικών του Υπουργείου Υγείας σχετικά με το τι θα ισχύσει κατά το άνοιγμα των σχολείων αναφορικά με την πανδημία.

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας χτες στο Mega, ανέφερε ότι υπάρχει άμεση συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, ενώ η γενικότερη λογική είναι να μην υπάρξουν αχρείαστα μέτρα ή μέτρα υποχρεωτικότητας. «Κατά βάση, θέλουμε τα σχολεία να είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα», σημείωσε.

Ως προς τη διενέργεια self-test, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε: «Πρέπει να γίνονται στοχευμένα και στα σχολεία, καθώς δεν έχουν το νόημα που είχαν την προηγούμενη περίοδο. Η δε μάσκα (συνολικά, όχι μόνο για τα σχολεία) θέλουμε να έχει περισσότερο μία κατεύθυνση σύστασης, εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα νοσοκομεία, όπου ξεκάθαρα θα υπάρχει υποχρεωτικότητα».

Σε περίπτωση που καταγραφεί κρούσμα σε κάποιο σχολικό τμήμα, αναμένεται να εφαρμόζονται μέτρα αντιμετώπισης αντίστοιχα με εκείνα που ισχύουν και για την υπόλοιπη κοινωνία: με λίγα λόγια, καραντίνα πέντε ημερών και μετά έξοδος του παιδιού με χρήση μάσκας.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης, η πανδημία αποτελεί ένα δυναμικό φαινόμενο, οπότε θα υπάρξουν προσαρμογές, αν χρειαστεί.

Τέλος, ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι καταγράφηκαν κρούσματα αντίστοιχα με εκείνα που υπήρχαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, αλλά αυτά δεν μεταφράστηκαν σε νοσηλείες στις ΜΕΘ: «Είχαμε νοσηλείες μόνο σε απλές κλίνες. Άρα, επειδή πλέον έχουμε εμβολιασμένο πληθυσμό, έχουμε άλλες μεταλλάξεις, έχουμε αντιϊικά φάρμακα, έχουμε αντίστοιχα και καλύτερα θεραπευτικά πρωτόκολλα, γνωρίζουμε σιγά-σιγά τον κορονοϊό και μπορούμε να μην πάμε σε μέτρα. Από εκεί και πέρα, αν χρειαστεί να πάρουμε μέτρα, αυτά θα είναι ήπια – και τα σχολεία δεν θα αποτελέσουν εξαίρεση».