Τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Υγείας της Ουκρανίας πραγματοποίησε ο Θάνος Πλεύρης | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Υγείας της Ουκρανίας πραγματοποίησε ο Θάνος Πλεύρης

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης πραγματοποίησε χτες, με τη συμμετοχή του Διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων «Αγ. Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού», Εμμανουήλ Παπασάββα, τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Υγείας της Ουκρανίας, Victor Liashko.

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η μεταφορά παιδιών που πάσχουν από καρκίνο, καθώς και των οικογενειών τους, από την Ουκρανία στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων – Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη «ΕΛΠΙΔΑ» του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία», με σκοπό την ολοκλήρωση της θεραπείας τους.

Η κίνηση αυτή ξεκίνησε με πρωτοβουλία  της Πρόεδρου του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, η οποία και θα μεριμνήσει για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών από την Ουκρανία στην Ελλάδα, καθώς και για τη φιλοξενία των οικογενειών τους στον Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ ή σε διαμερίσματα κοντά στην Ογκολογική Μονάδα, για όσο διάστημα χρειαστεί.

Επιπλέον, ο κ. Liashko ζήτησε από τον κ. Πλεύρη να εξεταστεί το ενδεχόμενο αποκατάστασης και αποθεραπείας τραυματιών πολέμου από την Ουκρανία σε νοσηλευτικές δομές της χώρας μας.