Τι λένε οι αριθμοί για τα νέα ραντεβού και τους εμβολιασμούς παιδιών και εφήβων | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Τι λένε οι αριθμοί για τα νέα ραντεβού και τους εμβολιασμούς παιδιών και εφήβων

Τα ραντεβού αυτής της εβδομάδας κυμαίνονται κατά μέσον όρο λίγο πιο πάνω από τις 40.000 σε καθημερινή βάση, υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας ΠΦΥ, Μάριος Θεμιστοκλέους, τονίζοντας ότι τις τελευταίες δέκα μέρες 110.000 συμπολίτες μας έχουν κλείσει νέα ραντεβού, δηλαδή, ραντεβού πρώτης δόσης.

Για τις δυο ηλικιακές ομάδες των παιδιών και εφήβων που άνοιξαν τις προηγούμενες μέρες, μέχρι στιγμής 33.000 έφηβοι της ηλικιακής ομάδας 15-17 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει το ραντεβού τους και περίπου λίγο περισσότερα από 5.300 παιδιά της ηλικιακής ομάδας 12- 14 έχουν εμβολιαστεί, έχουν κλείσει το ραντεβού.

Σε σχέση με το πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμών,- η πλατφόρμα άνοιξε στις 20 Ιουλίου- μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση 3.200 πολίτες και έχει γίνει ήδη εμβολιασμός σε 725 πολίτες.

«Χαρακτηριστικά, σήμερα αναπτύχθηκαν 46 ομάδες κινητών συνεργείων από όλη την Ελλάδα, οι οποίες εμβολίασαν περισσότερους από 300 πολίτες και η δυναμικότητά μας αυτή θα αυξηθεί τις επόμενες μέρες», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

«Παράλληλα με τα κινητά συνεργεία που είναι στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς, αναπτύσσουμε κινητά συνεργεία για τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και έχουν εμβολιαστεί, με αυτό το επιχειρησιακό σκέλος, περισσότεροι από 6.000 πολίτες», συμπλήρωσε.