Φρένο από τους ειδικούς στην περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Φρένο από τους ειδικούς στην περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων παρουσιάζεται αρνητική απέναντι στην περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου, που τα σενάρια ήθελαν επανεκκίνηση της λειτουργίας των πολυκαταστημάτων, των κέντρων αισθητικής, αλλά και ελεύθερη λειτουργία του λιανεμπορίου.

Οι ειδικοί παρουσιάζονται επιφυλακτικοί λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης, με αποτέλεσμα να θεωρούν πιο ασφαλείς τις αγορές με click away και click in shop, και συνέχιση της αποστολής SMS στο 13032, με 3ωρη παραμονή στα μαγαζιά.

Οι πληροφορίες θέλουν τους ειδικούς να εκτιμούν πως, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό και η θετικότητα αγγίζει το 6%, δεν μπορεί να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων.

Επιπλέον, δεν αναμένεται να συζητηθεί σήμερα το αίτημα για άνοιγμα φροντιστηρίων, ούτε και οι προτάσεις της Εκκλησίας για άνοιγμα των ναών εν όψει Πάσχα.

Τέλος, οι επιστήμονες παρουσιάζονται σε μεγάλο βαθμό αρνητικοί στο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό λόγω Πάσχα, βάσει τουλάχιστον των υπαρχόντων δεδομένων που δείχνουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.