∆ωρεά 14 εκατ. ευρώ του Ιδρύµατος "Σταύρος Νιάρχος" στο ΕΚΑΒ | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

∆ωρεά 14 εκατ. ευρώ του Ιδρύµατος “Σταύρος Νιάρχος” στο ΕΚΑΒ

Το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” ανακοίνωσε νέα δωρεά στον χώρο της Υγείας προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ. Η δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση και πραγματοποιείται επιπλέον της τακτικής κοινωφελούς δράσης του Ιδρύματος. Η δωρεά θα καλύπτει, μεταξύ άλλων, την προμήθευση 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια, καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου, όπως είχε ανακοινωθεί από τον πρόεδρο του ΙΣΝ, κο Ανδρέα Δρακόπουλο, τον Φεβρουάριο.

Τα οχήματα θα διατεθούν σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδος, στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, με στόχο να ανταποκριθούν στη βασική ανάγκη για ανοιχτή πρόσβαση σε θέματα δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας όλων των κατοίκων της χώρας. Η δε ψηφιακή αναβάθμιση περιλαμβάνει την ηλεκτρονική διαχείριση των περιστατικών και την εφαρμογή τηλεματικής παρακολούθησης των 200 ασθενοφόρων οχημάτων που δρουν στην περιφέρεια Αττικής, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα βελτίωσης του χρόνου ανταπόκρισης κατά 25%. Η δωρεά θα υποστηρίξει και την επέκταση του υφιστάμενου συστήματος του κέντρου της Θεσσαλονίκης στο επιχειρησιακό κέντρο της Αττικής.

Σύμφωνα με τον κο Ανδρέα Δρακόπουλο, Πρόεδρο του ΙΣΝ, “Η πρόσβαση προς ασφαλείς υπηρεσίες Υγείας για όλους αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό και, στον βαθμό των δυνατοτήτων μας, προσπαθούμε στο ΙΣΝ να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση”.

Ο κος Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ, ευχαρίστησε το ΙΣΝ, δηλώνοντας ότι “Με τη δωρεά αυτή που είναι η σημαντικότερη όλων προς το ΕΚΑΒ, αλλά και με τις προηγούμενες δωρεές του, το ΙΣΝ στέκεται συμπαραστάτης στις καθημερινές προσπάθειες που καταβάλλουν νυχθημερόν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, για την προάσπιση της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας και τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών…”.