Ήλιος και Ομορφιά | Ευεργετικός για την Υγεία και την Ομορφιά
Plan Be Mag
ήλιος και ομορφιά
Ομορφιά

Ήλιος και Ομορφιά

Ο ήλιος και η ομορφιά συνδέονται άμεσα. Οι ακτίνες του δεν αποτελούν μόνο απειλή, αλλά αφορμή για ευεργετικές συνήθειες για την υγεία και την ομορφιά μας. Πριν... κατηγορήσουμε, λοιπόν, τον ήλιο για τους κινδύνους του γι' ακόμη μια φορά, ας σκεφτούμε πως, αν «τον κοιτάμε κατάματα» με προστασία, τότε μπορούμε να βγούμε κερδισμένες.

Ο ήλιος και η ομορφιά συνδέονται άμεσα. Οι ακτίνες του δεν αποτελούν μόνο απειλή, αλλά αφορμή για ευεργετικές συνήθειες για την υγεία και την ομορφιά μας. Πριν… κατηγορήσουμε, λοιπόν, τον ήλιο για τους κινδύνους του γι’ ακόμη μια φορά, ας σκεφτούμε πως, αν «τον κοιτάμε κατάματα» με προστασία, τότε μπορούμε να βγούμε κερδισμένες.

Έχουμε περάσει τόσα χρόνια, προσπαθώντας να πείσουμε τους εαυτούς μας σχετικά με την επικινδυνότητα του ήλιου. Θέλουμε να τονίσουμε τη σκοτεινή πλευρά του και να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου για όλα όσα φέρνει η έκθεση σε αυτόν πρωτίστως σε σχέση με την υγεία μας και, δευτερευόντως, σε σχέση με την ομορφιά και την εικόνα μας. Αφού, λοιπόν, καταφέραμε και κατακτήσαμε αυτή τη γνώση και περήφανα στεκόμαστε κάτω από τις ηλιακές ακτίνες με μεγαλύτερη συνείδηση ως προς την προστασία, ήρθε η στιγμή να… ρίξουμε φως και στην όμορφη πλευρά του ήλιου μας, αυτή που, όταν τη συναντήσουμε καταλλήλως προστατευμένοι, θα μπορέσουμε να δούμε και την ηλιόλουστη και ζωογόνο όψη του.

Ήλιος και πρόσωπο

Φωτογήρανση, κηλίδες, ερεθισμοί, εγκαύματα… Πόσα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε κάθε φορά που κοιτάμε τον ήλιο στα μάτια. Πλέον, όμως, ξέρουμε τη λύση και είναι τόσο απλή, ώστε δεν έχουμε καμιά δικαιολογία να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία της επιδερμίδας μας. Όταν όλα τα μέτρα προστασίας τηρηθούν, τότε ο ήλιος αποτελεί ιδανική αφορμή περιποίησης, και το καλοκαίρι το ιδανικό σκηνικό για να απογειώσουμε τη φροντίδα μας.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Μα γιατί η ίδια η αντηλιακή προστασία πια είναι τόσο εξελιγμένη, που προσφέρει παράλληλα και ενυδάτωση, και αντιγήρανση, και λευκαντική δράση, αρκεί να διαλέξουμε το κατάλληλο προϊόν για εμάς. Άρα, η ύπαρξη του ήλιου όχι μόνο δεν μας επιβαρύνει όταν τη χειριστούμε σωστά, αλλά μας δίνει πολλές καθημερινές αφορμές για να φροντίσουμε το δέρμα μας – και όσο είμαστε εκτεθειμένοι σε αυτόν, αλλά και όταν αποσυρθούμε στο σπίτι ή το ξενοδοχείο, αφού τότε νιώθουμε συχνά την ανάγκη για έξτρα ενυδάτωση και περιποίηση.

Παράλληλα, στα ακνεϊκά δέρματα η ύπαρξη του ήλιου μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά, όχι επειδή θεραπεύει την ακμή όπως πολλοί θεωρούσαν παλιά, αλλά επειδή επιβραδύνει τη δουλειά των σμηγματογόνων αδένων και περιορίζει τα σημάδια. Όταν συνδυάζεται με σωστά επιλεγμένη προστασία για ακνεϊκά δέρματα και εξειδικευμένη φροντίδα, μπορεί να οδηγήσει σε μια επιδερμίδα που… απολαμβάνει άφοβα το καλοκαίρι.

Summer Tip: Ένα αντηλιακό με χρώμα έρχεται να δώσει προστασία, φροντίδα και κάλυψη, με μια μόνο εφαρμογή. Εμπιστευτείτε το!

ήλιος και ομορφιά

Ήλιος και μαλλιά

Τα αντηλιακά μαλλιών μπήκαν στη ζωή μας και έσωσαν το χρώμα και την ποιότητα της τρίχας μας. Όσοι τα βάλαμε στο νεσεσέρ μας δεν τα βγάλαμε ποτέ, και αυτό γιατί καταλάβαμε πόσο λάθος ήταν να αφήνουμε την ακτινοβολία να δράσει επιβαρυντικά στην εικόνα των μαλλιών μας. Φθαρμένες άκρες, θαμπάδα, ξηρότητα και ένα χρώμα που δε θυμίζει σε τίποτα αυτό που είχαμε όταν ξεκινήσαμε τις διακοπές μας, γίνονται οι λόγοι που ένα προϊόν με SPF έρχεται να σώσει με λίγα ψεκάσματα τα καλοκαιρινά hair looks μας.

Όταν, λοιπόν, αντιμετωπίσουμε υπεύθυνα την έκθεση των μαλλιών μας στον ήλιο, όχι μόνο τους προσφέρουμε καθημερινή ενυδάτωση, αλλά έχουμε και την ευκαιρία για να εφαρμόσουμε σε αυτά προϊόντα με έξτρα περιποιητική δράση που, υπό άλλες συνθήκες, δεν θα τα επιλέγαμε. Παράλληλα, το υγιές ξάνοιγμα που προκύπτει από τις μέρες μας κάτω από τον ήλιο, αλλά και από τις περιποιητικές διαδικασίες, γίνεται η ιδανική αλλαγή χρώματος που θέλουμε από τα μαλλιά μας και συχνά την απαιτούμε από τον κομμωτή μας. Διότι, όσο καλός και αν είναι, τίποτα δεν είναι το ίδιο με εκείνο το φυσικό ξάνοιγμα που τόσο μας ομορφαίνει και μας φτιάχνει τη διάθεση!

Summer Tip: Στην αγορά θα βρούμε αντηλιακά γαλακτώματα μαλλιών, τα οποία δίνουν την αίσθηση ότι φοράμε συνεχώς μια μάσκα! Τα μαλλιά μας θα τα λατρέψουν.

Ήλιος και σώμα

Το σώμα μας είναι η μεγαλύτερη επιφάνεια που εκτίθεται στον ήλιο, αποτελώντας συχνά πηγή άγχους. Κι ενώ αυτοί οι λόγοι ανησυχίας σχετικά με τη βλαπτική επίδραση του ήλιου στο δέρμα έγιναν γνωστοί με μία καθυστέρηση, τώρα που κατακτήσαμε τη γνώση αυτή με τη συμβολή των δερματολόγων και των ειδικών, ήρθε η στιγμή να αφήσουμε κάθε αγωνία πίσω μας. Το σώμα μας μπορεί να απολαύσει τον ήλιο όταν έχει ως σύμμαχο την κατάλληλη αντηλιακή προστασία, και ειδικά αν καταφέρουμε να συνδυάσουμε και την απελευθέρωση από κάθε πρότυπο ομορφιάς και τελειότητας. Αν, μάλιστα, το σκεφτούμε καλύτερα, θα αναλογιστούμε πως, με αφορμή την καθημερινή μας έκθεση στον ήλιο, έχουμε συνεχείς ευκαιρίες να ενυδατώνουμε στο σώμα μας, κάτι που σίγουρα δεν κάνουμε τους χειμερινούς μήνες.

Ο ήλιος, λοιπόν, έχει αυτή τη φωτεινή πλευρά σε σχέση με το σώμα μας, καθώς μας δείχνει τον δρόμο προς την εντατική περιποίηση μέσα από ενυδατικές αντηλιακές συνθέσεις, με φροντίδα μετά τον ήλιο και με υφές που χαρίζουν ισχυρή φροντίδα, όπως λάδια ή βούτυρα σώματος. Παράλληλα, όσο ενυδατώνουμε το σώμα μας με τα αντηλιακά και τα προϊόντα περιποίησης, τόσο η εικόνα του δέρματός μας βελτιώνεται και το σώμα μας δείχνει πολύ πιο όμορφο. Η βελτίωση της όψης της επιδερμίδας μας είναι κάτι που έχουμε ανάγκη και για την ίδια την εικόνα μας κάτω από τον ήλιο, αλλά και για την ψυχολογία μας, που τόσο σημαντικό ρόλο παίζει όταν εκθέτουμε το σώμα μας το καλοκαίρι. Και ναι, ήλιε, σε ευχαριστούμε που μας βοηθάς να προστατευόμαστε και να δείχνουμε πιο όμορφες!

Summer Tip: Υπάρχουν αντηλιακά προϊόντα σε spray που δεν απαιτούν άπλωμα και έχουν πανεύκολη εφαρμογή!

Ήλιος και μακιγιάζ

H έκθεση στον ήλιο, όταν γίνεται με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, προσφέρει και πολύ όμορφο καμβά για το μακιγιάζ μας. Το χρυσαφένιο χρώμα που αποκτά η επιδερμίδα μας γίνεται μια ελκυστική βάση για να δημιουργήσουμε κάτι πολύ όμορφο, χωρίς να χρειαζόμαστε πολλά που, στην τελική, δεν μας κολακεύουν ιδιαίτερα, επιβαρύνοντας παράλληλα το δέρμα μας. Λίγο bronzer, μια μάσκαρα και ένα όμορφο γκλος είναι αρκετά για τις βραδινές βόλτες μας στο νησί ή στην πόλη, αφού ο ήλιος έχει κάνει τη δική του δουλειά, αφήνοντας πίσω κάθε ανάγκη για πολλή κάλυψη, contouring, baking και άλλες τεχνικές. Η μπρούτζινη επιδερμίδα μας, με λίγο τονισμό χρώματος, είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να λάμψουμε. Και ευχαριστούμε πολύ τον ήλιο, αλλά και το αντηλιακό μας γι’ αυτό.

Summer Tip: Επιλέξτε bronzer που έχουν και ελαφρύ shimmer για τις νυχτερινές σας εμφανίσεις. Το αποτέλεσμα είναι πολύ γοητευτικό!

Βιταμίνη D, η πολύτιμη!

Μην ξεχνάμε πως η έκθεση στον ήλιο είναι καθοριστική και για την παραγωγή της τόσο πολύτιμης βιταμίνης D. Η εν λόγω βιταμίνη υποστηρίζει τη μυϊκή και σκελετική υγεία, μέσα από τη συμβολή της στην απορρόφηση του ασβεστίου, ενώ σχετίζεται και με την πρόληψη πολλών χρόνιων ασθενειών, καθώς και την εύρυθμη λειτουργία όλου του οργανισμού. Αν αυτό δεν αποτελεί μια φωτεινή πλευρά του ήλιου, τότε τι;