Η νέα γενιά του μακιγιάζ: Μικρά θαύματα ομορφιάς! | Ομορφιά - planbemag.gr
Plan Be Mag
Ομορφιά

Η νέα γενιά του μακιγιάζ: Μικρά θαύματα ομορφιάς!

Νέες συνθέσεις, έξυπνες φόρμουλες, πολυχρηστικά προϊόντα, εργαλεία μακιγιάζ που κάνουν την καθημερινότητα πιο εύκολη και τα αποτελέσματα στην επιδερμίδα μας σχεδόν επαγγελματικά! Η κοσμητολογία συνεχώς εξελίσσεται και μας χαρίζει νέες, όμορφες εκπλήξεις. 

Άρτεμις Καράγιαννη

Όσο η τεχνολογία προχωράει και οι ανάγκες των γυναικών αποκαλύπτονται, τόσο η βιομηχανία της Ομορφιάς καλείται να εκτελέσει ένα πιο εξελιγμένο και απαιτητικό έργο. Απάντηση σ’ αυτή τη νέα εποχή είναι και η καινούρια γενιά των προϊόντων μακιγιάζ που προσφέρουν μια νέα εμπειρία περιποίησης και καλλυντικής φροντίδας, μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Οι συνθέσεις εξελίσσονται, οι ανάγκες συνδυάζονται, οι υφές τελειοποιούνται, τα προϊόντα αποκτούν ευφυΐα και εμείς στεκόμαστε με θαυμασμό μπροστά στα ράφια των καλλυντικών για να εντοπίσουμε –ανάμεσα στις ομολογουμένως αρκετές πλέον επιλογές– τα δικά μας αγαπημένα. Ας δούμε αναλυτικότερα τα χαρακτηριστικά αυτής της νέας γενιάς μακιγιάζ.

Εν τω πολλώ το ευ!
Υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που το μέτρον δεν είναι άριστον και όσα περισσότερα μας δίνει ένα προϊόν, τόσο καλύτερα! Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό των καλλυντικών που έχουμε στα χέρια μας τα τελευταία χρόνια, καθώς, αντί να έχουν έρθει σε αυτόν τον κόσμο για να εκπληρώνουν μια μόνο ανάγκη, είναι εδώ για να προσφέρουν περισσότερες από μία χρήσεις. Ενώ αυτό στην περιποίηση ισχύει για αρκετά χρόνια, στο μακιγιάζ το βλέπουμε σαν φαινόμενο της τελευταίας δεκαετίας. Στα ράφια προσγειώνονται καλλυντικά που με τη χρήση τους καλύπτουν πολλές απαιτήσεις μας, γλυτώνοντάς μας και χρόνο, και χρήματα.
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της νέας γενιάς στα προϊόντα μακιγιάζ είναι τα foundations. Πέραν της κάλυψης που προσφέρουν ως πρωταρχική υπηρεσία, συνδυάζουν ιδιότητες όπως η ενυδάτωση, η αντιγήρανση και η αντηλιακή προστασία. Με την αγορά ενός foundation πια, δεν έχουμε μόνο ένα προϊόν που καλύπτει και δίνει ομοιόμορφο τόνο, αλλά ένα εξελιγμένο καλλυντικό εφόδιο που χαρίζει περιποίηση στην επιδερμίδα μας, ανάλογα με τις ανάγκες και τα χρόνια ζωής της.
Το ίδιο ισχύει και για τα concealers, που έχουν επίσης περάσει σε μια νέα εποχή, όπου η καταπολέμηση της όψης των μαύρων κύκλων και η προσθήκη φωτός στην περιοχή κάτω από τα μάτια μπορεί να συνδυαστεί με αντιρυτιδικές ιδιότητες ή με αποσυμφορητική δράση για τα πρηξίματα.

Τεχνολογία και επιστήμη
Ποτέ ξανά η κοσμητολογία δεν έδειξε τόσο την εξέλιξή της, όσο τα τελευταία χρόνια μέσα από τις έρευνες και τις ευρεσιτεχνίες που συνοδεύουν τα προϊόντα ομορφιάς. Πριν από κάποια χρόνια, τα αποτελέσματα του εργαστηρίου και οι κλινικές μελέτες αφορούσαν περισσότερο το κομμάτι της περιποίησης προσώπου, με κρέμες, serum και μάσκες να περνούν από τον δοκιμαστικό σωλήνα στο μπάνιο μας. Πλέον, όμως, και το μακιγιάζ άρχισε να δείχνει ολοένα και περισσότερο πως κλείνεται κάτω από την επιστημονική ομπρέλα.
Οι συνθέσεις που προκύπτουν στα αγαπημένα μας μπουκάλια και προϊόντα μακιγιάζ έχουν περάσει δοκιμές και κλινικές μελέτες, για να φτάσουν στο σημείο να μας κάνουν να λάμπουμε. Τεστ ανοχής, δοκιμασμένες φόρμουλες, μελετημένοι συνδυασμοί καταλήγουν στα χέρια και στα πινέλα μας, και αποδεικνύουν πως το καθημερινό μας μακιγιάζ δεν είναι μόνο αποτέλεσμα καλά συνδυασμένων χρωμάτων, αλλά και συνθέσεων που μας προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, την πολυπόθητη διάρκεια και την αντοχή στις δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες.
Σε όλη αυτή την επιστημονική εξέλιξη έρχονται να προστεθούν οι in vivo μελέτες, οι μελέτες δηλαδή που γίνονται σε πραγματικές συνθήκες και από ανθρώπους, με αποτέλεσμα να δίνουν το κάτι παραπάνω από τις έρευνες που περιορίζονται στο εργαστήριο. Έτσι, όταν ένα foundation με αντιγηραντικές ιδιότητες και δείκτη αντηλιακής προστασίας συνοδεύεται από μελέτη που αποδεικνύει, για παράδειγμα, πως “7 στις 10 γυναίκες που το δοκίμασαν είδαν τη διαφορά στην επιδερμίδα τους μέσα σε 6 εβδομάδες” ή “το 89% των γυναικών αισθάνθηκαν πως βρήκαν το ιδανικό προϊόν μέσα από αυτή τη φόρμουλα”, δείχνει πως τα καλλυντικά, σε όλο το φάσμα τους, έχουν περάσει σε ένα άλλο επίπεδο μελέτης. Τέλος, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και οι πατέντες που συχνά ακολουθούν τα προϊόντα μακιγιάζ, υπογραμμίζουν τη σημασία της εξέλιξής τους.

Διάρκεια, διάρκεια, διάρκεια!
Αν κάτι κυνηγάμε εμείς οι γυναίκες σε μεγάλο βαθμό, αυτό είναι η διάρκεια. Μία ακόμη απόδειξη ότι το μακιγιάζ έχει περάσει σε νέα εποχή είναι το γεγονός ότι πλέον έχουμε –σχεδόν– όλα όσα θέλουμε από τα καθημερινά μας προϊόντα, απολαμβάνοντας παράλληλα και διάρκεια στο αποτέλεσμα. Από τα προϊόντα προσώπου μέχρι και τις “περιφερειακές” επιλογές μακιγιάζ, όλα υπόσχονται να μείνουν στη θέση που θα επιλέξουμε να τα εφαρμόσουμε για πολλές ώρες και χωρίς να αλλοιωθούν.
Οι απαιτήσεις που έχουμε από ένα προϊόν, λοιπόν, δεν αφορούν πια μόνο την τέλεια απόδοση, αλλά και τη διάρκειά του, ακόμα και σε συνθήκες όπου ο καιρός, οι εναλλαγές θερμοκρασίας και η δύσκολη καθημερινότητα μιας γυναίκας κάνουν την αποστολή τόσο δύσκολη, που μόνο η νέα γενιά μακιγιάζ μπορεί να τη φέρει εις πέρας με επιτυχία.

Μοναδικές υφές
Ωστόσο, ούτε η πολυχρηστικότητα, ούτε οι μελέτες που συνοδεύουν ένα προϊόν δε μπορούν να συγκριθούν με την εμπειρία που μας χαρίζει όταν το χρησιμοποιούμε στην πράξη. Η πρακτικότητα των πολλαπλών χρήσεων ή η πατέντα μιας σύνθεσης είναι ουσιαστικά χαρακτηριστικά για ένα προϊόν μακιγιάζ, αλλά η υφή που νιώθουμε εμείς οι ίδιες όταν το εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας είναι εκείνη που απογειώνει ένα προϊόν και μας κάνει να ευχαριστιόμαστε κάθε φορά που το φοράμε. Βελούδινες και απόλυτα φιλικές προς το δέρμα υφές, κάνουν τα προϊόντα να θεωρούνται μικροί καλλυντικοί θησαυροί που έχουν γεννηθεί για να μας φροντίσουν και να μας ομορφύνουν.
Από τα foundations μέχρι τις πούδρες και από τις σκιές μέχρι τα κραγιόν, η αγορά έχει να προσφέρει καταπληκτικά προϊόντα που μας χαρίζουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς να μας στερούν την άνεση ή την άριστη εφαρμογή. Ακόμα και οι πιο ευαίσθητες και δυσανεκτικές επιδερμίδες μπορούν να βρουν τα ιδανικά προϊόντα για το μακιγιάζ τους, την ίδια στιγμή που και κάθε πορτοφόλι μπορεί επίσης να δημιουργήσει ένα όμορφο νεσεσέρ. Από το φαρμακείο μέχρι τους μεγάλους οίκους, το portfolio μακιγιάζ προσφέρει πλέον αξιοζήλευτες υφές, ιδανικές για τα χέρια και τα πινέλα μας. Αυτή είναι η νέα γενιά καλλυντικών.

Εργαλεία και συσκευασίες άλλου επιπέδου
Επαναστατικά βουρτσάκια μάσκαρα, απλικατέρ με δοσομετρητή, πινέλα με περίεργα κοψίματα, συσκευασίες που προστατεύουν τα προϊόντα από τους εξωτερικούς παράγοντες. Πόση εξέλιξη μέσα και έξω! Όλες οι συνθέσεις, οι υφές και τα πλεονεκτήματα που περιγράψαμε παραπάνω συνδυάζονται με πρακτικές συσκευασίας και εφαρμογής που απογειώνουν το αποτέλεσμα και κορυφώνουν την εμπειρία χρήσης του προϊόντος.
Την επόμενη φορά που θα προετοιμαστείτε για το καθημερινό σας μακιγιάζ, παρατηρήστε τα όπλα ομορφιάς που χρησιμοποιείτε τόσο τακτικά. Θα διαπιστώσετε πως είναι μικρά θαύματα επιστήμης, εργονομίας και σχεδίου. Μικρά θαύματα ομορφιάς!