Καθυστερώντας τον χρόνο…
Η νέα γενιά αντιγήρανσης

Καινούριες συνθέσεις, προηγμένα συστατικά, μελετημένες τεχνικές, γνώση και εμπειρία. Τα νέα δεδομένα στον χώρο της αντιγήρανσης κάνουν τη μάχη ενάντια στα σημάδια του χρόνου να μοιάζει πλέον λιγότερο άνιση. 

Γράφει η Άρτεμις Καράγιαννη

Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους τομείς, έτσι και ο κλάδος της ομορφιάς εξελίσσεται συνεχώς. Μάλιστα, θα λέγαμε πως είναι ένας από τους τομείς που γνωρίζουν τις πιο ραγδαίες εξελίξεις, καθώς όσο η επιστήμη προχωράει, τόσο μοιράζει τα επιτεύγματά της σε προηγμένες συνθέσεις που προκύπτουν από κλινικές δοκιμές και εμπεριστατωμένες μελέτες. Έτσι, θα λέγαμε πως είμαστε από τις πιο τυχερές γενιές, καθώς έχουμε στη διάθεσή μας όλη την αντιγηραντική γνώση και τα όπλα νεότητας για να φροντίσουμε την επιδερμίδα μας με τον καλύτερο τρόπο, εκμεταλλευόμενες τα χρόνια ερευνών που προηγήθηκαν.

Νέες συνθέσεις ή, αλλιώς, καλύτερες συνθέσεις
Το βλέπουμε, το νιώθουμε, το αγγίζουμε. Οι συνθέσεις πια δεν είναι οι ίδιες. Από την υφή και τη μυρωδιά, μέχρι την απορρόφηση και την αίσθηση που μένει μετά από ώρες εφαρμογής, τα πάντα είναι αλλιώς. Η επιστήμη έχει βελτιώσει τόσο πολύ τις συνθέσεις των προϊόντων που χρησιμοποιούμε για να αντισταθούμε στα σημάδια του χρόνου, που όχι μόνο καταλαβαίνουμε ότι διεισδύουν βαθύτερα στην επιδερμίδα μας για να δράσουν με τον αποτελεσματικότερο τρόπο, αλλά μας κάνουν να απολαμβάνουμε και κάθε στιγμή της διαδικασίας εφαρμογής. Η επαφή με τα προϊόντα είναι πλέον μια ιεροτελεστία από μόνη της!
Γνωρίζουμε ότι τα προϊόντα που κρατάμε στα χέρια μας είναι αποτελέσματα ερευνών και κλινικών μελετών, αλλά πλέον το νιώθουμε και στην επιδερμίδα μας. Η αίσθηση της μελετημένης σύνθεσης γίνεται άμεσα αντιληπτή καθ’ όλη τη διαδικασία, από τη στιγμή που θα κρατήσουμε τη συσκευασία στα χέρια μας, έως το λεπτό που θα τη φυλάξουμε πάλι στο συρτάρι μας σαν πολύτιμο σύμμαχο ομορφιάς.
Αυτή η πινελιά απόλαυσης στις καθημερινές διαδικασίες περιποίησης έχει, λοιπόν, πολύ μεγάλη σημασία για εμάς. Αφ’ ενός επειδή προσφέρει τα μέγιστα στο πρόσωπό μας, αφ’ ετέρου επειδή μας κάνει να νιώθουμε όμορφα, με αποτέλεσμα να μην παραμελούμε κανένα βήμα ομορφιάς και, κυρίως, να έχουμε πολύ καλύτερη ψυχολογία. Και τα δύο είναι τόσο απαραίτητα στον αγώνα μας ενάντια στα χρόνια που περνούν που κάνουν την προσπάθειά μας ακόμη πιο επιτυχημένη.

Νέα συστατικά ή αλλιώς βελτιωμένα συστατικά
Αν κάτι αποτελεί τρανταχτή απόδειξη της εξέλιξης της κοσμητολογίας, αυτό είναι τα συστατικά που χρησιμοποιούνται μέσα στα προϊόντα. Από τα πιο φυσικά έως τα πιο χημικά παράγωγα, τα συστατικά που χρησιμοποιεί κάθε εργαστήριο εξελίσσονται και μελετώνται χρόνια και στα μικροσκόπια, αλλά και in vivo. Η εμπειρία αυτή έχει δώσει στοιχεία για βελτιώσεις και διορθώσεις που δεν αφορούν μόνο την ανοχή της επιδερμίδας στα συστατικά, αλλά και την αποτελεσματικότητα, τη διάρκεια στο αποτέλεσμα και την ασφάλειά τους.
Σήμερα, λοιπόν, εκδοχές συστατικών, όπως η βιταμίνη Α ή το υαλουρονικό οξύ, βρίσκονται κλεισμένες σε μπουκάλια και βαζάκια που φημίζονται για το επιστημονικό τους εκτόπισμα και χαρίζουν στην επιδερμίδα όλα τα πολύτιμα οφέλη αντιγήρανσης.
Πέρα από τη βέλτιστη εκδοχή των ίδιων των συστατικών, σημασία έχει και η ανάμειξή τους με άλλα συστατικά, καθώς και αυτή η διαδικασία είναι ιδιαίτερα σημαντική για το τελικό αποτέλεσμα μιας φόρμουλας. Έτσι, τα δραστικά συστατικά που επιλέγονται από τους επιστήμονες συνυπάρχουν πια με τους ιδανικότερους “συμμάχους”, για να προσφέρουν μια εξελιγμένη, δραστική και απολύτως ασφαλή σύνθεση.
Από τη σύνθεση αυτή αφαιρούνται επικίνδυνα χημικά, που στο παρελθόν διευκόλυναν μεν τη δουλειά των επιστημόνων, αλλά αποδείχθηκαν επίφοβα για την υγεία της επιδερμίδας και του γυναικείου οργανισμού γενικότερα.
Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η γνώση για τον σωστό τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να εφαρμόσει ένα προϊόν, κάτι εξίσου σημαντικό. Έτσι, είναι πλέον γνωστό ότι η ρετινόλη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται χωρίς αντηλιακή προστασία ή ότι το σαλικυλικό οξύ αντενδείκνυται στη διάρκεια κύησης ή θηλασμού.
Τέλος, οι φυσικές φόρμουλες που ολοένα και περισσότερο γίνονται αγαπητές παγκοσμίως, αποτελούν μια πολύ καλή και αποτελεσματική λύση για όσους αποφεύγουν ακόμη και την καλή πλευρά της χημείας, δείχνοντας εμπιστοσύνη στον συνδυασμό φύσης και επιστήμης. Στο πλαίσιο αυτό, βλέπουμε συστατικά, όπως το έλαιο αργκάν ή το λάδι καρύδας, να γίνονται πολύτιμα ενυδατικά στοιχεία, ή τον βασιλικό πολτό, το αβοκάντο και το κερί μέλισσας να εκθειάζονται για την αντιγηραντική τους δράση.

Νέες τεχνικές ή, αλλιώς, νέες επιλογές
Πέρα από το κομμάτι της πλαστικής χειρουργικής που προσφέρει μοναδικά αποτελέσματα σε επεμβατικό και μη επεμβατικό επίπεδο, σημασία έχει για εμάς να δούμε πόσο σπουδαία είναι η συμβολή της επιστήμης στα προϊόντα που επιλέγουμε, τα οποία δεν αφορούν αισθητικές παρεμβάσεις και ενέσιμες επιλογές. Η νέα γενιά στην αντιγήρανση αποδεικνύει τη δύναμή της μέσα στο ίδιο μας το μπάνιο, αφού δείχνει να προσφέρει εκπληκτικές λύσεις με εξειδικευμένα προϊόντα και νέες τεχνικές που πάνε την περιποίησή μας ένα βήμα παρακάτω.
Αυτές οι νέες τεχνικές ενάντια στον χρόνο ξεκινούν μέσα από την πολύτιμη διαδικασία του καθαρισμού, που αποδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντικός στο κομμάτι της αντιγήρανσης. Όσο και αν οι παλαιότερες γενιές δεν πίστευαν σε αυτόν και έτειναν να επενδύουν περισσότερο σε προϊόντα ενυδάτωσης και αντιγήρανσης, πλέον είναι βέβαιο πως η αντιρυτιδική δράση ξεκινάει πολύ νωρίτερα και έχει την εκκίνησή της στον σωστό, καθημερινό και εντατικό καθαρισμό.
Μια επιδερμίδα που δεν καθαρίζεται σωστά σε καθημερινή βάση και δεν απαλλάσσεται από το μακιγιάζ και τους ρύπους, δεν μπορεί να απαντήσει με λάμψη και νεανική όψη. Αντίθετα, αντιμετωπίζει ξηρότητα, θαμπή όψη και σημάδια γήρανσης, ενώ καμία κρέμα, όσο ακριβή και αν είναι, δεν πρόκειται να εισχωρήσει βαθύτερα, αν βρει στον δρόμο της εμπόδια όπως υπολείμματα make up ή σκόνη. Επομένως, ο καλά μελετημένος καθαρισμός που αφορά τον δικό μας τύπο επιδερμίδας, είναι κομμάτι της καθημερινής φροντίδας μας και αποτελεί μια σύγχρονη και απλή τεχνική που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο.
Παράλληλα, στην ίδια λογική υπάγεται και η απολέπιση, η οποία έχει αποδειχθεί μία από τις πολυτιμότερες διαδικασίες ομορφιάς για την αντιγηραντική στρατηγική, είτε γίνεται επαγγελματικά σε κάποιο ιατρείο, είτε γίνεται σε εβδομαδιαία βάση στο σπίτι μας (είτε, ιδανικά, και στα δύο). Η απολέπιση, από μια “πολυτέλεια” για πολλές γυναίκες τις περασμένες δεκαετίες, έχει καταλήξει να είναι ένα απαραίτητο βήμα φροντίδας και μια σοφή επιλογή για το δέρμα μας. Όσο απλή είναι για εμάς, τόσο πολύτιμη είναι για την επιδερμίδα μας, καθώς απομακρύνει κάθε τι περιττό και αφήνει εύφορο το έδαφος για να δράσει κάθε επόμενη επιλογή ομορφιάς.
Στην ουσία, λοιπόν, δεν μιλάμε για νέες τεχνικές, αλλά για νέες επιλογές αξιοποίησης των ήδη υπαρχουσών διαδικασιών, που μέσα στα χρόνια απέδειξαν ότι πρέπει να τους δοθεί χώρος στη ρουτίνα μας, ώστε να μας βοηθήσουν να αμυνθούμε απέναντι στον χρόνο που περνάει.Abbvie
GSK