Καλλυντικά... νέας γενιάς! | Ομορφιά - planbemag.gr
Plan Be Mag
Ομορφιά

Καλλυντικά… νέας γενιάς!

Καινούριες ανάγκες, νέα προϊόντα, συνδυαστικές χρήσεις, πολυεπίπεδη προσέγγιση στην ομορφιά. Η περιποίησή μας. Η καλλυντική μας φροντίδα εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο, για να μας φέρει όσο γίνεται πιο κοντά στην ιδανική μας εικόνα.

Γράφει η Άρτεμις Καράγιαννη

Εκεί που νομίζουμε ότι η αγορά καλλυντικών μάς τα έχει δείξει όλα, έρχεται η στιγμή που διαπιστώνουμε πως υπάρχουν πολλά ακόμη προϊόντα που δεν είχαμε ανακαλύψει και που έχουν κάνει πρόσφατα την είσοδό τους στην κοσμητολογία. Ανακαλύπτοντάς τα, αντιλαμβανόμαστε ότι έχουν λόγο ύπαρξης και πως η ανάγκη που καλύπτουν -και συχνά δεν είχαμε καταλάβει ότι έχουμε- δίνει άλλη διάσταση στην περιποίησή μας. Ας δούμε μερικά από αυτά τα προϊόντα και τον τρόπο με τον οποίο έχουν αλλάξει τον τρόπο που φροντίζουμε τον εαυτό μας.

Primers προσώπου, ματιών και χειλιών

Πριν κάποια χρόνια η έννοια του Primer ήταν πολυτέλεια για μια γυναίκα, όχι μόνο γιατί ξαφνικά προστέθηκε ένα ακόμη προϊόν στην εξίσωση, αλλά γιατί δεν είχε ακόμα παγιωθεί στην αντίληψή μας ότι πρέπει να προετοιμάσουμε την επιδερμίδα μας για το μακιγιάζ. Ενώ, λοιπόν, τα Primers δεν είναι νέα προϊόντα στην αγορά, τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει τη θέση που τους αξίζει και έχουν γίνει το κοινό μυστικό για ένα make up που χαίρει άψογης εφαρμογής και σταθερότητας. Η νέα γενιά Primers αποτελείται από προϊόντα που στοχεύουν σε πιο συγκεκριμένα σημεία του προσώπου μας, όπως τα μάτια και τα χείλη. Τα eye primers είναι το απόλυτο και τελευταίο must για τους make-up artists και για όσους γνωρίζουν καλά τους κανόνες του σύγχρονου μακιγιάζ. Πρόκειται για τα προϊόντα που προετοιμάζουν την επιδερμίδα για το concealer και δημιουργούν τον ιδανικό καμβά για την περιοχή γύρω και κάτω από τα μάτια, ενώ τα lip primers δίνουν στα χείλη την απαραίτητη ενυδάτωση και υφή για να κάνουν το κραγιόν να εφαρμόζεται τέλεια και να διαρκεί για ώρες. Όσες γυναίκες τα έχουν ήδη εντάξει στην καθημερινότητά τους, δυσκολεύονται να ξεκινήσουν τη μέρα τους χωρίς αυτά και έχουν τους λόγους τους! 

Highlighters

Οι λάμψεις κάθε λογής είναι σίγουρα το trend της εποχής. Τα Highlighters και τα illuminators, όμως, δεν είναι απλώς μία τάση που θα περάσει, αλλά ένα στάδιο στο μακιγιάζ που ήρθε για να μείνει. Ειδικά, τα βραδινά make-up δεν στέκονται πλέον χωρίς τις απαραίτητες δόσεις λάμψης σε καίρια σημεία, όπως τα ζυγωματικά, η μύτη και το πιγούνι, κομμάτια εκείνα του προσώπου που θεωρητικά θα “λύγιζαν” σε ένα τεχνητό ή φυσικό φως. Τα ακόμη πιο νέας γενιάς προϊόντα μπορούν να αντικαταστήσουν ακόμη και το ρουζ, καθώς συνδυάζουν το χρώμα στα μάγουλα, την bronzing διάσταση και το illumination σε ένα προϊόν και μας λύνουν κυριολεκτικά τα χέρια.

Βουρτσάκια για το πρόσωπο

Ο καθαρισμός προσώπου έχει περάσει σε άλλη διάσταση από τότε που τα βουρτσάκια προσώπου, ηλεκτρονικά και μη, έχουν εισέλθει στην περιποίησή μας. Παρότι ο καθαρισμός με βούρτσα δεν είναι μια καινούρια πρακτική, αντιθέτως κρατάει από αρκετά παλιά, πλέον τα προϊόντα που συστήνει η αγορά είναι τόσο εξελιγμένα που κάνουν πραγματική διαφορά στο πρόσωπό μας. Αρχικά, τα πιο βασικά προϊόντα χρησιμοποιούν τις ιδανικές τρίχες για να προσφέρουν βαθύ καθαρισμό που αναδεικνύει τη λάμψη της επιδερμίδας μέρα με τη μέρα, ενώ οι ηλεκτρονικές εκδοχές είναι η απόδειξη ότι, όταν η τεχνολογία συναντιέται με την κοσμητολογία, μπορούν να γίνουν θαύματα. Οι επιλογές σε αυτά τα προϊόντα δεν είναι πολλές, αλλά είναι αρκετές για να βρούμε αυτή που μας ταιριάζει, ενώ όσες γυναίκες αντιστέκονται λόγω της υψηλής τιμής τους, αλλάζουν γνώμη μόλις δουν το πρόσωπό τους να μεταμορφώνεται λόγω του καθημερινού καθαρισμού με τις χιλιάδες μικροδονήσεις.

Σφουγγαράκια εφαρμογής

Όσο εξελίσσονται τα προϊόντα μακιγιάζ, τόσο εξελίσσονται και τα προϊόντα που τα εφαρμόζουμε. Η αγορά προτείνει πρωτοποριακά σφουγγαράκια για την εφαρμογή του foundation και του concealer, για να γλιστρούν στην επιδερμίδα και να αγκαλιάζουν τέλεια όλες τις καμπύλες του προσώπου, προσφέροντας απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Έτσι, μικρές επιφάνειες του προσώπου, όπως το περίγραμμα των ματιών και του στόματος και η γραμμή της μύτης δεν “ξεφεύγουν” όσο εφαρμόζουμε το μακιγιάζ, αλλά φτάνουμε στα πιο δύσκολα σημεία, για να μας προσφέρουν μια ιδανική εικόνα. Τα διάφορα μεγέθη που κυκλοφορούν μάς διευκολύνουν για να απλώσουμε τα προϊόντα στην επιδερμίδα μας, ενώ τα διάφορα όμορφα χρώματα μάς βοηθούν να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με καλή διάθεση!

Προϊόντα κατά του στρες και της κούρασης

Αν πρέπει να επιλέξουμε μια κατηγορία στην περιποίηση προσώπου που έχει εξελιχθεί πολύ, αυτή είναι η περιποίηση που αντιστέκεται στα σημάδια κούρασης και στρες. Οι γυναίκες της εποχής έχουν ωράρια και υποχρεώσεις που δεν τις αφήνουν ανεπηρέαστες, όχι μόνο σε σχέση με την καθημερινότητά τους, αλλά και σε σχέση με το πώς αντιδράει η επιδερμίδα τους. Το στρες και η πίεση της κάθε μέρας, και μάλιστα μέσα στις μεγάλες πόλεις, κάνει την αντιοξειδωτική φροντίδα και την ενυδατική περιποίηση, με στόχο την καταπράυνση της επιδερμίδας από το στρεσογόνο lifestyle, μια καλλυντική απαίτηση. Οι εταιρίες καλλυντικών έχουν πολύ ενδιαφέρουσες συνθέσεις να προτείνουν και είναι στο χέρι της κάθε μίας από εμάς να επιλέξει εκείνη που ταιριάζει περισσότερο στις δικές της ανάγκες, συνδυάζοντας κατά περίπτωση είτε την απλή ενυδάτωση, είτε την αντιγήρανση.