Μαθήματα ομορφιάς που πήραμε στην καραντίνα | Lockdown Beauty

Χωρίς να το καταλάβουμε, η παραμονή μας στο σπίτι έφερε τα πάνω κάτω στην περιποίησή μας, ξεκλειδώνοντας όμως έναν πιο φυσικό και λαμπερό εαυτό μας, ακόμη και αν αυτός περνάει τις περισσότερες μέρες… με τις πιτζάμες.

γράφει η Άρτεμις Καράγιαννη

Μετά από πολλές ώρες στο σπίτι, αναγκαστική τηλεργασία, κλεισμένα κέντρα ομορφιάς, μετακινήσεις ορισμένες με αριθμό και στροφή στις συνήθειές μας, αλλάξαμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, αλλά και που περιποιούμαστε τον εαυτό μας. Η καραντίνα μάς στέρησε πολλά από αυτά που μας αρέσουν και που έχουμε συνηθίσει, αλλά μας έδωσε και πολλά άλλα, τα περισσότερα από τα οποία τα αντιλαμβανόμαστε στην πορεία. Ένα από αυτά είναι και μια σειρά με μαθήματα ομορφιάς και περιποίησης, που μπορεί μεν να μην είναι το σπουδαιότερο σε μια κατάσταση που έχει στον πυρήνα της την υγεία, αλλά γίνεται σημαντικό, αν σκεφτεί κανείς πόσο επηρεάζει την ψυχολογία μας.

Φυσικότητα, ανεπιτήδευτη όψη, χαλαρή εμφάνιση, ομορφιά απαλλαγμένη από πολλά περιττά. Ξαφνικά είδαμε μια άλλη εικόνα στον καθρέφτη μας, η οποία μας έβγαλε από μια φροντισμένη εμφάνιση που μας έκανε να νιώθουμε ασφαλείς, αλλά παράλληλα μας ξένοιασε. Δεν χρειαζόταν να κάνουμε μακιγιάζ βγαλμένο από βίντεο how-to, ούτε να έχουμε κάθε μέρα μαλλιά από διαφήμιση, αλλά αφήσαμε την πιο casual πλευρά μας να έρθει στην επιφάνεια. Και τι καταλάβαμε από αυτό; Ότι μπορούμε να νιώσουμε το ίδιο καλά με μια αλογοουρά, ένα κολάν και τα αθλητικά μας, ενώ μια κρέμα με χρώμα είναι αρκετή για να μας κάνει να νιώσουμε φρέσκες και λαμπερές στη βόλτα μας.
Tip: Ας κρατήσουμε αυτή τη φυσική εικόνα και μετά, ακόμη και όταν οι περιστάσεις απαιτήσουν ξανά κάτι πιο glamorous. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το απλό.

Αχ, αυτό το ντεμακιγιάζ. Πόσα έχουν γραφτεί, πόσα δεν έχουν τηρηθεί, πόσα διδάξαμε και δεν πράξαμε. Λίγες γυναίκες τηρούν ευλαβικά και λεπτομερώς τη διαδικασία ντεμακιγιάζ – και έχουν πράγματι δίκιο, καθώς όλο και κάτι “ξεφεύγει”. Το lockdown είναι μια ιδανική ευκαιρία να δώσουμε χρόνο στο πρόσωπό μας να απαλλαγεί από τα περιττά που συσσωρεύονται στην επιδερμίδα μας, ακόμη και αν δεν έχουμε βαφτεί! Το σωστό ντεμακιγιάζ δεν χρειάζεται smokey eyes για να τηρηθεί, αλλά μπορεί να δράσει ακόμη και αν μέσα στη μέρα έχουμε εκτεθεί μόνο σε ρύπους και σκόνη στο σαλόνι του σπιτιού μας. Όσες τηρήσαμε το ντεμακιγιάζ με ευλάβεια στην καραντίνα, είδαμε το αποτέλεσμα στην επιδερμίδα μας: λάμψη, βελτιωμένη όψη, πιο ομοιόμορφη υφή και νεανικότητα. Αυτά δεν θέλουμε από το δέρμα μας; Αν η βάση για όλα αυτά ξεκινάει από αυτή τη βραδινή ρουτίνα, τότε κρίμα που δεν την κάναμε νωρίτερα όπως έπρεπε.
Tip: Τώρα που είχαμε την ευκαιρία να “μελετήσουμε” την επιδερμίδα μας, μάθαμε και τις ανάγκες της καλύτερα. Προϊόντα που ταιριάζουν σε αυτές τις ανάγκες θα πρέπει να μπουν για τα καλά στη ρουτίνα μας. Και αν δεν είναι πολλά, ας είναι τουλάχιστον ένα και καλό. Και ας το χρησιμοποιούμε!

Πόσο ανάγκη είχαν τα νύχια μας για “ξεκούραση”! Όσο καιρό μάς πήρε να τα συνηθίσουμε άβαφα, άλλο τόσο καιρό πήρε και σε εκείνα να αποτοξινωθούν από τα μικρά «μαρτύρια ομορφιάς», στα οποία τα υποβάλλουμε συνήθως. Ο σκοπός μας να τα βλέπουμε συνεχώς με ένα χρώμα που μας αρέσει (και, μάλιστα, αυτό να πρέπει να διαρκεί και πολλές μέρες), τους προκαλεί αφυδάτωση και διαμαρτύρονται με ξεφλούδισμα, θαμπή όψη και σπασίματα. Η αποτοξίνωση της καραντίνας όχι μόνο μας έκανε να εκτιμήσουμε τη φυσική μας εικόνα, αλλά θα τα βρει πιο δυνατά και γερά στον επόμενο… γύρο καλλωπισμών.
Tip: Ακόμη και με την επιστροφή στους ρυθμούς μας, καλό θα είναι να κρατήσουμε τα μικρά διαλείμματα. Ένα σκληρυντικό βερνίκι με θεραπευτικές ιδιότητες για τα νύχια θα συντροφεύσει άψογα αυτή την προσπάθεια.

Η ίδια ξεκούραση που ισχύει για τα νύχια, ισχύει και για τα μαλλιά μας. Διαπιστώσαμε πως η καραντίνα μεταμόρφωσε την τρίχα μας. Η αποχή από το σίδερο ή το ψαλίδι των μαλλιών μάς φέρνει μπροστά σε μια όαση προστασίας, που μεταφράζεται σε μια εικόνα υγιών, λαμπερών και ξεκούραστων μαλλιών. Σε αυτό συμβάλλει και το διάλειμμα από τις συνεχείς βαφές που, αφ’ ενός, μας κάνει να εξοικειωνόμαστε με την εικόνα της ρίζας μας και, αφ’ ετέρου, μας κρατάει μακριά από χρωστικές και οξυζενέ που τόσο βλάπτουν την τρίχα. Ξαφνικά, τα μαλλιά μας “κάθονται” καλύτερα, έχουν “ζωή” και τα απολαμβάνουμε, ακόμη και αν τις περισσότερες μέρες τα πιάνουμε σε έναν ατημέλητο κότσο.
Tip: Ένα προϊόν θεραπείας για τα μαλλιά είναι ιδανική επιλογή για να απλώνουμε μερικές σταγόνες πριν φύγουμε, είτε έχουμε φτιάξει τα μαλλιά μας, είτε τα έχουμε αφήσει στο φυσικό τους. Σε κάθε περίπτωση, θα το έχουν ανάγκη.

● Μάσκα. Μια τόσο συνηθισμένη λέξη σ’ αυτή την πανδημία. Για να τη δούμε όμως και λίγο διαφορετικά, δεν εννοούμε μόνο το προστατευτικό ύφασμα που έχει γίνει ένα με την καθημερινότητά μας, αλλά και τη μάσκα ομορφιάς που επιτέλους προλάβαμε να κάνουμε! Οι δικαιολογίες «δεν έχω χρόνο για μάσκα μαλλιών» ή «ποιος κάνει μάσκα προσώπου; Αυτό θέλει ώρα, κι εγώ το βράδυ πέφτω ξερή για ύπνο», αντικαταστάθηκαν με εικόνες περιποίησης, όπως εκείνη στο μπάνιο, να τραγουδάμε, έχοντας τηρήσει το δεκάλεπτο εφαρμογής στην τρίχα μας, ή στον καναπέ, βλέποντας μια σειρά με το πρόσωπο καλυμμένο από άργιλο. Αυτή η αλλαγή συνηθειών μάς έδωσε ένα πολύτιμο μάθημα: μπορούμε να βρούμε πέντε λεπτά για την επιδερμίδα και τα μαλλιά μας, βλέποντάς τα να αλλάζουν προς το καλύτερο. Μακροπρόθεσμα, αυτό θα μας γλιτώσει χρόνο από θεραπείες και επισκέψεις σε ειδικούς, προκειμένου να σώσουμε την κατάσταση. Είναι τόσο απλό και τόσο πολύτιμο, που αξίζει τον λίγο χρόνο και τον ελάχιστο κόπο μας.
Tip: Ας κρατήσουμε τη συνήθεια της μάσκας, αν γίνεται και για πάντα! Αν ο χρόνος γίνει πάλι η αιτία που δεν είμαστε συνεπείς, τότε μια overnight μάσκα και για τα μαλλιά, και για το πρόσωπο, θα μας αναγκάσει να σταματήσουμε τις δικαιολογίες.Abbvie