Ομορφιά, φυσικά! Ένας ύμνος στο ανεπιτήδευτο | Ομορφιά - planbemag.gr
Plan Be Mag
Ομορφιά

Ομορφιά, φυσικά!
Ένας ύμνος στο ανεπιτήδευτο

Οι τάσεις υπαγορεύουν περισσότερο από ποτέ να δείχνουμε φυσικές και ανεπιτήδευτες. Για να το επιτύχουμε, πρέπει να έχουμε σωστή στρατηγική, κατάλληλους συμμάχους και υπομονή!

Άρτεμις Καράγιαννη

“Όσο πιο φυσικό, τόσο πιο ωραίο!”, “Η Φύση ξέρει καλύτερα!” και άλλες τέτοιες φράσεις φτάνουν ολοένα και περισσότερο στα αυτιά μας, σε μια εποχή που μέχρι σήμερα επέβαλλε να πάμε αντίστροφα από αυτό που μας ορίζει η Φύση. Άλλο χρώμα μαλλιών, άλλο χρώμα επιδερμίδας, αλλαγές στα φρύδια μας, παρεμβάσεις στα χείλη μας και μια τεχνολογία μακιγιάζ που μας έδινε τη δυνατότητα να μεταμορφωθούμε, ήταν οι κυριότερες τάσεις. Μέσα σε αυτή τη συνθήκη που είχε επικρατήσει τα τελευταία χρόνια, είδαμε πολλά να αλλάζουν και μαζί με αυτά και τον εαυτό μας, με αποτέλεσμα να θέλουμε να επιστρέψουμε στο φυσικό μας look – αυτό που θαυμάζουμε στις παλιές μας φωτογραφίες. Και αυτό που, ξεκάθαρα πια, ορίζουν οι τάσεις.
Μετά από την επανάσταση της υπερβολής και την επιταγή της μόδας να κινηθούμε αντίστροφα από αυτό που ορίζει η Φύση, τα trends πλέον ζητούν να γυρίσουμε στον αρχικό εαυτό μας, να ξαναβρούμε τη δική μας ομορφιά και να υμνήσουμε το ανεπιτήδευτο. Ωστόσο, όσο ωραίο και αν ακούγεται, είναι ταυτόχρονα και δύσκολο. Αυτό που χρειάζεται είναι σωστές κινήσεις και υπομονή, ώστε να επαναφέρουμε τη φυσικότητα σε όλα τα επίπεδα αποτελεσματικά και χωρίς συνέπειες.

Μαλλιά
Οι περισσότερες από εμάς θα γυρνούσαμε στην εφηβεία μας, για να πάρουμε πίσω την απόφασή μας να επέμβουμε στο χρώμα των μαλλιών μας. Ένα βαρετό χρώμα, που θέλαμε εναγωνίως να πετάξουμε τότε από πάνω μας, σήμερα μοιάζει ό,τι πιο ιδανικό και πλέον πληρώνουμε πολλά λεφτά για να το επιτύχουμε.
Τα φυσικά μαλλιά είναι το πιο δύσκολο από όλα τα κομμάτια της ομορφιάς και αποτελεί Νο1 στόχο της εποχής, όχι μόνο επειδή το ορίζουν οι τάσεις, αλλά επειδή το θέλουμε οι ίδιες περισσότερο από ποτέ. Η επιστροφή στο φυσικό χρώμα μαλλιών είναι μια διαδικασία δύσκολη και μακρά, που θέλει σίγουρα τη βοήθεια ειδικού επαγγελματία τεχνίτη. Ειδικά σε περιπτώσεις που εμπλέκονται κόκκινες αποχρώσεις, πολύ σκούρες μαύρες και έντονες ξανθές, η επαγγελματική παρέμβαση και παρακολούθηση είναι παραπάνω από απαραίτητη.
Οπότε, αν έχουμε στο μυαλό μας να επιστρέψουμε στο μεσογειακό μας καστανό, από το χάλκινο που κάναμε, πρέπει αρχικά να απευθυνθούμε σε έναν ειδικό χρώματος και να τον αφήσουμε να μας καθοδηγήσει. Η επιτυχία αυτής της αποστολής θέλει υπομονή και σύνεση από πλευράς μας, ενώ η σωστή φροντίδα των μαλλιών μας καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειας είναι σημαντική.
Αν η αλλαγή που θέλουμε να κάνουμε δεν είναι ακραία, τότε μπορούμε να την πραγματοποιήσουμε και στο σπίτι, με τις –πολύ καλού επιπέδου πλέον– βαφές που βρίσκουμε στην αγορά και με τον κανόνα ότι ποτέ δεν πρέπει να ξεπεράσουμε τους δύο τόνους διαφορά από την απόχρωση που έχουμε αυτή τη στιγμή. Για κάθε τι περισσότερο, πρέπει πάλι να απευθυνθούμε σε ειδικό.
Μια πολύ καλή συμβουλή σε περιπτώσεις τέτοιων προσπαθειών είναι και μια αλλαγή στο κούρεμα, καθώς το κόψιμο των ταλαιπωρημένων άκρων θα βοηθήσει τα μαλλιά να πάρουν μια ανάσα και να ξεφορτωθούν τα ταλαιπωρημένα κομμάτια της τρίχας, τα οποία δεν θα αποδώσουν το ίδιο και στην εφαρμογή χρώματος. Αν το μήκος είναι μια δύσκολη απόφαση, θα πρέπει να σκεφτούμε πως το φυσικό χρώμα είναι ένας στόχος που απαιτεί θυσίες και χρειάζεται υγεία και δύναμη στην τρίχα.
Τέλος, κάθε αλλαγή που θα μας φέρει πιο κοντά στα φυσικά μας χρώματα θα πρέπει να συνοδεύεται από ειδική περιποίηση για βαμμένα μαλλιά, καθώς η τεχνική διαδικασία που θα βοηθήσει να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, θα έχει αφυδατώσει την τρίχα μας, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη για εκτεταμένη φροντίδα.

Νύχια
Τα νύχια μας δεν είναι τόσο δύσκολο να επανέλθουν σε μια φυσική κατάσταση όσο τα μαλλιά μας, οπότε εδώ τα δεδομένα είναι με το μέρος μας. Αν δεν μας αρέσουν πια τα extreme σχήματα που δίναμε στα νύχια μας όλο αυτό το διάστημα (η μόδα είχε μια τέτοια τάση τα τελευταία χρόνια), τότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τα οδηγήσουμε προς ένα πιο φυσικό shape. Αυτό δεν γίνεται πάντα από τη μία μέρα στην άλλη, όμως με τη σωστή στρατηγική θα μπορέσει μέσα σε λίγες εβδομάδες να αλλάξει.
Είναι σημαντικό να δώσουμε θρέψη και σωστή φροντίδα στα νύχια μας, όχι μόνο για την αλλαγή προς το φυσικό που επιδιώκουμε, αλλά και γιατί το έχουν ανάγκη. Η εκ των έσω φροντίδα με το κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής και, φυσικά, η φροντίδα τους εξωτερικά, θα τους δώσει τα απαραίτητα εφόδια για να είναι δυνατά και υγιή. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι το φυσικό απαιτεί και άψογη εμφάνιση, αφού δεν μπορούμε να “κρυφτούμε” πίσω από περίεργα σχήματα και έντονα χρώματα.
Σχετικά με τα χρώματα, είναι απλώς θέμα απόφασης να αφήσουμε τα trendy colours και να πάμε σε κάτι nude, κομψό και θηλυκό που τόσο ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες.

Φρύδια
Τα λάθη του παρελθόντος είναι συχνά ζωγραφισμένα στο πρόσωπό μας, λίγο πάνω από τα μάτια μας. Τα φρύδια μας είναι κατ’ ανάγκη ζωγραφισμένα, αφού πρέπει κάπως να γεμίσει το κενό που άφησε πίσω της η μανία μας να τα λεπτύνουμε όσο περισσότερο μπορούσαμε, επειδή έτσι όριζε κάποτε η μόδα, αλλά και επειδή ο νεανικός μας εαυτός ήθελε απελπισμένα να αποδείξει ότι ήμασταν μεγάλες! Τώρα θέλουμε να ξαναδούμε τον όγκο και το μήκος των εφηβικών μας χρόνων. Αυτό, όμως, θέλει πολλή υπομονή και επιμονή για να επιτευχθεί.
Οι βασικοί μας σύμμαχοι σε αυτό είναι η αποχή από τη συνεχή αφαίρεση, ένα σωστό σχήμα από έναν ειδικό και προϊόντα που θα βοηθήσουν στη θρέψη της τρίχας μας. Είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε πιστά μια ρουτίνα περιποίησης του σημείου των φρυδιών μας για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η αγορά έχει προϊόντα που θα φροντίσουν να δώσουν στα φρύδια μας το απαραίτητο boost που χρειάζονται, όσο στο ενδιάμεσο οι λύσεις μακιγιάζ θα μας δίνουν την προσωρινή εικόνα που επιθυμούμε.

Μακιγιάζ
Από όλα τα παραπάνω, αυτό που μοιάζει πιο εύκολο να γίνει φυσικό είναι το μακιγιάζ μας, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου.
Το nude make up είναι μεν μια επιλογή που εξαρτάται από τα χρώματα, αλλά για να δείχνει άψογο έχει δύο πολύ σημαντικές απαιτήσεις: αψεγάδιαστο δέρμα και άριστη εφαρμογή. Οι φυσικοί τόνοι δεν συγχωρούν ατέλειες στην επιδερμίδα ή στον τρόπο που εφαρμόζονται τα προϊόντα μακιγιάζ. Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε την κατάλληλη προετοιμασία για να επιτύχουμε το ιδανικό φυσικό look.
Κατά πρώτον, πρέπει να περιποιούμαστε σωστά την επιδερμίδα μας, ώστε να είναι απολύτως ενυδατωμένη και χωρίς ατέλειες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξουμε προϊόντα που θα είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στις ανάγκες της. Ένα προϊόν που θα χαρίζει και λάμψη, πέραν της όποιας ενυδάτωσης ή αντιγήρανσης, είναι μια καλή επιλογή, καθώς το φυσικό χρειάζεται μια διακριτική ακτινοβολία για να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο.
Ως προς τα προϊόντα μακιγιάζ, είναι απαραίτητο να επενδύσουμε σε τεχνολογίες με άριστες υφές και υψηλή απόδοση, ώστε να μπορούμε να έχουμε αψεγάδιαστη επιδερμίδα και να απολαμβάνουμε υπέροχους nude τόνους σε χείλη, μάτια και ζυγωματικά. Μια τέτοια επένδυση ζητά να προσέξουμε πολύ το foundation που θα επιλέξουμε, αλλά και τα πινέλα μας, καθώς αποτελούν τα θεμέλια για μια αξιοζήλευτη φυσική εικόνα.