Τέλεια χτενίσματα στο σπίτι | Home Hair Salon - planbemag.gr
Plan Be Mag
χτένισμα στο σπίτι
Ομορφιά

Home Hair Salon | Πώς να πετύχουμε τέλεια χτενίσματα στο σπίτι

Εργαλεία στην πρίζα, σκόρπια προϊόντα, youtube tutorials, αποκόμματα από περιοδικά, πεταμένα τσιμπιδάκια και μυρωδιά από λακ. Ψάχνεστε για τέλειο χτενίσμα στο σπίτι; Αν κι εσάς το σαλόνι σας έχει μετατραπεί σε... προσωπική αίθουσα κομμωτηρίου, με αντίστοιχες απαιτήσεις από τα χτενίσματα που κάνετε μόνοι σας, τότε βρίσκεστε στη σωστή σελίδα.

Άρτεμις ΚαράγιαννηΆρτεμις Καράγιαννη

Εργαλεία στην πρίζα, σκόρπια προϊόντα, youtube tutorials, αποκόμματα από περιοδικά, πεταμένα τσιμπιδάκια και μυρωδιά από λακ. Ψάχνεστε για τέλειο χτενίσμα στο σπίτι; Αν κι εσάς το σαλόνι σας έχει μετατραπεί σε… προσωπική αίθουσα κομμωτηρίου, με αντίστοιχες απαιτήσεις από τα χτενίσματα που κάνετε μόνοι σας, τότε βρίσκεστε στη σωστή σελίδα.

Το σπίτι μας μπορεί άνετα να μιμηθεί το κομμωτήριο της γειτονιάς μας, όχι μόνο γιατί ο εξοπλισμός μας φτάνει να είναι αντίστοιχος, αλλά γιατί επιδιώκουμε να μοιάζουν τα μαλλιά μας σαν να χτενίστηκαν από χέρια επαγγελματία, ενώ στην πραγματικότητα δεν τα άγγιξε κανείς πέρα από εμάς.

Πράγματι, οι εποχές που απλώς στεγνώναμε τα μαλλιά μας και φεύγαμε από το σπίτι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Αντιθέτως, επιδιώκουμε να έχουμε τέλεια χτενίσματα για κάθε αφορμή, ακόμη και αν απλώς είναι να πάμε για ένα brunch με φίλους ένα πρωί Κυριακής με φόρμες και αθλητικά. Τότε είναι, μάλιστα, που οι απαιτήσεις μας είναι πιο υψηλές, όταν θέλουμε φυσικά, επιμελώς ατημέλητα μαλλιά, που δείχνουν άψογα, χωρίς να μαρτυρούν οποιαδήποτε… φροντίδα. Και όσο δημιουργούμε hair looks, τόσο εθιζόμαστε σε αυτά, και τόσο μαθαίνουμε πώς να φτιάχνουμε τα μαλλιά μας μόνες μας.

Για όλες εμάς, λοιπόν, τις hair stylists στο ίδιο μας το σπίτι, υπάρχουν τα σωστά βήματα και τα κατάλληλα μυστικά που θα μας βοηθήσουν να μάθουμε καλύτερα αυτή την «τέχνη», απολαμβάνοντας  σταθερά τα αποτελέσματα!

Σωστή προετοιμασία 

Η προετοιμασία είναι το πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να επιτύχουμε άψογα χτενίσματα στο σπίτι, είτε εμπιστευόμαστε ένα κομμωτήριο (το αποτέλεσμα είναι πάντα πιο ποιοτικό και υπέρ της τρίχας μας σε έναν επαγγελματικό χώρο, ας το ξεκαθαρίσουμε αυτό), είτε επιλέγουμε να χτενιστούμε στο σπίτι μας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξουμε προϊόντα περιποίησης που προορίζονται για το look που έχουμε στόχο να πετύχουμε, ενώ γενικά θα πρέπει σε καθημερινή βάση να έχουμε στη φαρέτρα μας τα κατάλληλα προϊόντα για περιποίηση και θρέψη των μαλλιών μας. Έτσι, επιπρόσθετα της βασικής σειράς φροντίδας που εξειδικεύεται στη δική μας τρίχα, είναι σημαντικό να δώσουμε και μία έξτρα πνοή φροντίδας που να σχετίζεται με το επιθυμητό αποτέλεσμα, όπως π.χ. για ίσια μαλλιά, για σγουρό look ή για τέλεια κύματα.  Η επιλογή αυτή δίνει στην τρίχα μας την κατάλληλη οδηγία και βοηθάει στο σωστό αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, αν θέλουμε sleek hair, δεν θα χρησιμοποιήσουμε αφρό για όγκο, γιατί τότε δεν θα μπορέσουμε να δαμάσουμε την τρίχα μας. Αντιθέτως, θα προτιμήσουμε ένα προϊόν για ίσια μαλλιά που θα βοηθήσουν στη λείανση και στην αντιμετώπιση του φριζαρίσματος.

Παράλληλα, η προετοιμασία περιλαμβάνει και θερμοπροστασία της τρίχας, αφού τα θερμικά εργαλεία αναπτύσσουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες που, σε βάθος χρόνου, προκαλούν ανεπιθύμητες φθορές.

Τα κατάλληλα εργαλεία για τέλεια χτενίσματα στο σπίτι

Στην αγορά κυκλοφορούν πάρα πολλά εργαλεία και beauty tools από πολλά Brands και για κάθε budget. Όσο ελκυστικό και αν μοιάζει το γεγονός ότι μπορούμε να βρούμε πρέσες και ψαλίδια σε προσιτές τιμές, από άγνωστες μάρκες και διάφορα e-shops, οι hair experts προτείνουν να αντισταθούμε και να σκεφτούμε σοβαρά να επενδύσουμε σε ένα καλό εργαλείο για τα μαλλιά.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι τα ακριβά εργαλεία από γνωστές μάρκες περιποίησης μαλλιών έχουν μελετήσει τόσο καλά την τρίχα και τη θερμική εργασία, προσφέροντας προστασία ακόμη και αν χρειάζεται να τα χρησιμοποιούμε κάθε μέρα. Επίσης, τα εργαλεία αυτά έχουν πολλά χρόνια ζωής, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται να τα αντικαταστήσουμε μετά από μερικούς μήνες. Με λίγα λόγια, αποτελούν πραγματική επένδυση και υπέροχη αγορά που διαρκεί για χρόνια. Τέλος, τα εργαλεία αυτά συνοδεύονται από τεχνικές που προσαρμόζονται στα μέτρα τους, με αποτέλεσμα να μπορούμε να επιτύχουμε καταπληκτικά looks με τα εξαρτήματά τους, χωρίς να παιδευόμαστε για ώρες, καταστρέφοντας την τρίχα μας.

Αν, λοιπόν, το χτένισμα στο σπίτι είναι κομμάτι της ρουτίνας μας, τότε ένα εργαλείο από μεγάλο κατασκευαστή είναι εκείνο που θα μας χαρίσει διαφορετικά χτενίσματα σε λίγο χρόνο και με μηδενική φθορά, κάθε μέρα και για πολλά χρόνια.

χτένισμα στο σπίτι

Η δύναμη των προϊόντων

Τα προϊόντα μαλλιών είναι ένα ακόμη σημαντικό μυστικό για ιδανικά Hair Looks στο σπίτι, χωρίς φθορές. Όσο σημασία έχουν στην προετοιμασία, άλλη τόση σημασία έχουν και για την περιποίηση και τη διατήρηση του χτενίσματος, γεγονός που μας βοηθάει να το απολαμβάνουμε για περισσότερες μέρες, χωρίς να ταλαιπωρούμε τα μαλλιά μας.

Τα serum, τα hairsprays και τα διάφορα leave-in προϊόντα λειαίνουν, διαμορφώνουν, τελειοποιούν και διατηρούν τα χτενίσματα, ενώ παράλληλα περιποιούνται την τρίχα μας χάρη στις μοναδικές θρεπτικές τους συνθέσεις. Στην αγορά υπάρχουν πολλές επιλογές για όλα τα πορτοφόλια και όλες τις απαιτήσεις, έτσι πάντα μπορούμε να βρούμε αυτά που ταιριάζουν σε εμάς.

Ένα σημαντικό προϊόν για τα μαλλιά που ταλαιπωρούνται από πολλές εργασίες είναι η μάσκα, καθώς έρχεται να θρέψει και να σώσει τις φθορές από τα διάφορα χτενίσματά μας. Καλό είναι να την εφαρμόζουμε σχεδόν σε κάθε λούσιμο, ώστε να προσφέρουμε στην τρίχα μας όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Μην ξεχνάμε, όμως, πως αν θέλουμε να επιτύχουμε κάποιο δύσκολο χτένισμα με όγκο, πρέπει να την αποφύγουμε στο ίδιο λούσιμο, καθώς μπορεί να βαρύνει την τρίχα. Ας την αφήσουμε στο επόμενο session καθαρισμού των μαλλιών μας!

Tips για περιποιημένα μαλλιά καθημερινά

  • Δεν είναι ανάγκη να ξαναλουστείτε και να ξανακάνετε το χτένισμα από την αρχή για να δείχνει όμορφο. Μπορείτε να επιχειρήσετε να ξαναστρώσετε μπροστινά τουφάκια για ανανέωση ή απλώς να κάνετε ένα up-do που θα δώσει άλλο στιλ από τη χθεσινή μέρα, αλλά θα δείχνει εξίσου περιποιημένο.
  • Το ότι τα μαλλιά πρέπει να είναι λίγο άλουστα για να «κάτσουν» καλύτερα, αποτελεί πλέον μύθο. Τίποτα δεν δείχνει το ίδιο όμορφο όσο τα φρεσκολουσμένα, λαμπερά μαλλιά.
  • Δεν χρειάζεται να αναπτύξετε 240 βαθμούς για να επιτύχετε τέλειο κύμα ή μπούκλα. Τα σύγχρονα εργαλεία μπορούν να χαρίσουν ιδανικό αποτέλεσμα με τη μικρότερη θερμοκρασία και να προστατεύσουν την τρίχα.
  • Αν δοκιμάζετε ένα look για πρώτη φορά και δεν ξέρετε αν θα βγει, τότε μπορείτε να υπολογίσετε ότι θα πιάσετε τα μαλλιά σας εκείνη τη μέρα, για να είστε σίγουρες. Αν τελικά βγει η δοκιμή, θα έχετε ένα ωραίο αποτέλεσμα. Αν δε βγει, και το πιάσιμο θα βγει πιο ωραίο, και θα ξέρετε τι κάνατε λάθος για την επόμενη φορά!