Φθινοπωρινή ομορφιά: Νέα σεζόν, νέοι κανόνες! | Ομορφιά - planbemag.gr
Plan Be Mag
Ομορφιά

Φθινοπωρινή ομορφιά: Νέα σεζόν, νέοι κανόνες!

Ο πιο άχαρος μήνας του χρόνου έφτασε και, μαζί με αυτόν, μια νέα εποχή για την ομορφιά μας. Ας τον εκμεταλλευτούμε στο έπακρο και ας θέσουμε τις βάσεις για μια σεζόν κυριολεκτικά ωραιότερη από ποτέ!


Άρτεμις Καράγιαννη


Κάθε νέα σεζόν φέρνει στο προσκήνιο νέα ξεκινήματα, σε όλους τους τομείς. Αυτή η επαναδιοργάνωση δεν μπορεί να αφήσει εκτός και το κομμάτι της ομορφιάς όπου, λόγω επιστροφής από τις διακοπές, νέων αναγκών και άφιξης καινούριων τάσεων, γίνεται ένας ευχάριστος πανικός! Με τον τρόπο αυτό, μαζί με την έναρξη της νέας σχολικής και επαγγελματικής χρονιάς, αρχίζει παράλληλα και ένας νέος κύκλος για την περιποίηση του προσώπου, του σώματος και των μαλλιών μας, που στόχο έχει να μας οδηγήσει στο επόμενο καλοκαίρι ακόμα πιο όμορφες, ακόμα πιο σίγουρες για τον εαυτό μας. Ας δούμε, λοιπόν, τι συνεπάγεται αυτός ο Σεπτέμβριος.

Επανόρθωση, η απόλυτη φθινοπωρινή ανάγκη
Κάθε έναρξη σεζόν συνεπάγεται επανορθωτικές κινήσεις που κρατούν πάνω μας τη λάμψη του καλοκαιριού, διώχνουν όμως μακριά τα “κακά” σημάδια που άφησε στο πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά μας η έκθεση στον ήλιο και στη θάλασσα.
Οι κινήσεις επαναφοράς είναι κάθε χρόνο πολύ συγκεκριμένες: ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου που περιλαμβάνει εντατική ενυδάτωση, με στόχο να απομακρύνουμε κάθε ξηρότητα λόγω ήλιου και, γιατί όχι, ένας επαγγελματικός καθαρισμός για ακόμη βαθύτερη φροντίδα, ειδικά σε επιδερμίδες με περισσότερες και πιο εξειδικευμένες ανάγκες. Το ίδιο ισχύει και για το σώμα, όπου οι “φθορές” των ηλιακών ακτίνων και του αλατιού έχουν αποτυπωθεί έντονα στην επιδερμίδα και πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά μέτωπο. Φυσικά, η συνεχής ενυδάτωση και η συστηματική απολέπιση, θα επαναφέρει το δέρμα μας, πριν αρχίσουμε να το εγκλωβίζουμε πίσω από τα χοντρά ρούχα του φθινοπώρου.
Παράλληλα, τα μαλλιά μας φωνάζουν για βοήθεια! Χρώμα που έχει ξεθωριάσει, ξηρές και ταλαιπωρημένες άκρες, σπάσιμο της τρίχας και γενικά αδύναμα μαλλιά, είναι η εικόνα που συναντάμε μετά το καλοκαίρι και απαιτεί άμεσα βελτίωση. Η επίσκεψη στο κομμωτήριο είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Κούρεμα, ανανέωση χρώματος, θεραπεία και ίσως ένα νέο λουκ που θα μας οδηγήσει στη νέα σεζόν με άλλη διάθεση, είναι μια συμβουλή που αφορά την πλειοψηφία των γυναικών. Βέβαια, η σωστή φροντίδα δεν αφορά μόνο τους επαγγελματίες, αλλά πάντα συνεχίζεται στο σπίτι με την κατάλληλη επιλογή προϊόντων και τον σεβασμό στην τρίχα μας.

Καινούρια σεζόν, κλασικοί κανόνες
Οι νέοι κανόνες ομορφιάς για τη νέα σεζόν δεν αφορούν απαραίτητα κάτι καινούριο, κάτι που δεν το ξέρουμε ή το ακούμε για πρώτη φορά. Συχνά αφορούν διαδικασίες που γνωρίζουμε και απλώς τυχαίνει να ξεχνάμε ή να αγνοούμε για διάφορους λόγους. Έτσι, οι κανόνες ομορφιάς που πρέπει να μας συνοδεύσουν αυτή την εποχή είναι οι γνωστοί και αποτελεσματικοί κανόνες περιποίησης και φροντίδας που τόσο καλά έχουμε αποτυπώσει στο μυαλό μας, αλλά όχι πάντα και στην καθημερινότητά μας. Ζητήματα σχετικά με την περιποίηση του προσώπου, όπως ο καθημερινός καθαρισμός, η εβδομαδιαία απολέπιση, η τακτική χρήση μάσκας για την επιδερμίδα και οι στοχευμένες λύσεις για τις ανάγκες μας, δεν πρέπει να λείπουν από την ρουτίνα μας, ειδικά όσο περνούν τα χρόνια.
Φυσικά, η αντηλιακή προστασία, που τόσο όμορφα μας συνόδευσε στις καλοκαιρινές μας διακοπές, δεν πρέπει να λείπει από την καθημερινότητα του φθινοπώρου (αλλά και όλης της χρονιάς), καθώς είναι μια συνήθεια που θα μας “σώσει” από πολλά δυσάρεστα αποτελέσματα, όπως είναι οι πανάδες και η πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας μας. Η τακτική ενυδάτωση, συνδυασμένη με την αντιρυτιδική φροντίδα που ταιριάζει στην ηλικία μας, οφείλει να γίνει κανόνας και να μας αποδώσει τα μέγιστα, δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαύσουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας στον καθρέφτη.
Σχετικά με το σώμα μας, ο σωστός καθαρισμός και η ενυδάτωση είναι επίσης ξεκάθαρες επιταγές για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν. Ο συνδυασμός με την τακτική συσφικτική φροντίδα που δεν γνωρίζει εποχή, αλλά γίνεται καθημερινή συνήθεια, θα μας κάνει να ευγνωμονούμε τον εαυτό μας για την προνοητικότητα που δείξαμε όταν έρθει η στιγμή να φορέσουμε το μαγιό μας, μετά από κάποιους μήνες.

Προγραμματισμός: ένα προτέρημα για την ομορφιά
Το σωστό πρόγραμμα, η μεθοδικότητα, η συνέπεια και η επιμέλεια δεν είναι αρετές που ευνοούν μόνο έναν μαθητή ή έναν επαγγελματία, αλλά και μία γυναίκα. Ένα παράδειγμα που μας πείθει είναι η εικόνα μιας όμορφης γυναίκας σε ώριμη ηλικία, που θα ομολογήσει περήφανα, όταν τη ρωτούν για την όμορφη όψη της, πως δεν ξεχνούσε ποτέ να ξεβαφτεί, να προστατευτεί από τον ήλιο ή να φροντίσει την επιδερμίδα του σώματός της.
Ο σωστός προγραμματισμός στο κομμάτι της περιποίησης προσώπου είναι μια σπουδαία επιλογή που μόνο θετικές συνέπειες μπορεί να φέρει. Γι’ αυτό, μια πολύτιμη συμβουλή για όλες είναι να κρατάμε ένα “ημερολόγιο ομορφιάς” που θα μας βοηθάει να καταγράφουμε τις κινήσεις μας και να μην ξεχνάμε ποτέ την εβδομαδιαία μας μάσκα ή την επίσκεψή μας στην αισθητικό. Και αν αυτό μας μοιάζει σαν μια ακόμη υποχρέωση που δεν αντέχουμε να την επιβαρυνθούμε, ας σκεφτούμε όλες εκείνες τις φορές που ξυπνήσαμε με θαμπή επιδερμίδα γιατί δεν ξεβαφτήκαμε ή θυμώσαμε με τα σπυράκια που βγάλαμε, επειδή έχουμε να κάνουμε τη μάσκα καθαρισμού μας πολύ καιρό.
Δεν αξίζει να καταναλώσουμε μισό λεπτό για να κυκλώσουμε μια ημερομηνία στο ημερολόγιο, από το να είμαστε ασυνεπείς με την υποχρέωσή μας για έναν καλύτερο εαυτό;

Νέες τάσεις σε μακιγιάζ και μαλλιά
Τα μηνύματα από τις μητροπόλεις της μόδας και της ομορφιάς είναι ξεκάθαρα και αυτή τη σεζόν: η φυσική ομορφιά συνεχίζει να κερδίζει και οι υπερβολές ανήκουν για ακόμη μια φορά στο παρελθόν. Το μακιγιάζ παραμένει απλό και φυσικό για τις everyday εμφανίσεις μας, ενώ, αν θέλουμε να το τονίσουμε, επιλέγουμε έντονα χρώματα στα χείλη, όπως κλασικό κόκκινο, γοητευτικό μπορντό ή ερωτικό μωβ.
Μετά από μια σεζόν λάμψεων και highlighting, το ματ επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ σε μάτια και χείλη, ενώ η επιδερμίδα οφείλει να δείχνει αψεγάδιαστη. Τίποτα δεν πρέπει να μαρτυρά έντονη προσπάθεια – αντίθετα, οι τάσεις ζητούν φυσικότητα, επιμελώς ατημέλητη εικόνα και τίποτα το επιτηδευμένο.
Στα μαλλιά ισχύει έντονα αυτός ο κανόνας, καθώς τα χτενίσματα είναι απολύτως φυσικά, με μαλλιά που ακολουθούν την κίνηση και υποκύπτουν στη βαρύτητα. Τα χρώματα είναι είτε έντονα ψυχρά, είτε έντονα ζεστά, όταν μιλάμε για αποχρώσεις στις κλασικές παλέτες, ενώ παρατηρούμε παρεμβάσεις με πολύ extreme στοιχεία, όπως μπλε, πράσινους και μωβ τόνους για τις γυναίκες που θέλουν να διαφέρουν και να τολμούν.
Σε κάθε περίπτωση, η μέγιστη σημασία δίνεται στον χαρακτήρα της κάθε γυναίκας, στο τι της ταιριάζει και στο πόσο εύκολα μπορεί να το υποστηρίξει. Αυτός είναι, τελικά, ο πιο σημαντικός κανόνας για την ομορφιά μας.