Δημήτρης Χριστοφορίδης: «Lower με C», με γέλιο για... Α! | Συνεντεύξεις - planbemag.gr
Plan Be Mag
Συνεντεύξεις

Δημήτρης Χριστοφορίδης: «Lower με C», με γέλιο για… Α!

«Πάμε να τ’ αλλάξουμε» είναι ο τίτλος-ομπρέλα για μια παράσταση stand up comedy, η οποία θα παρουσιάζεται όλο τον Δεκέμβριο, στο Θέατρο Άβατον, από τους Δημήτρη Χριστοφορίδη και Άγγελο Σπηλιόπουλο.
Ο Δημήτρης μιλάει στο “Plan Be” για το δικό του κομμάτι της παράστασης, το «Lower με C», και δίνει ιατρικές/διατροφικές συμβουλές στους υποψήφιους θεατές, μην τους έρθει κανα «ξαφνικό» αν πάνε να τον δουν απροετοίμαστοι.


συνέντευξη στη Μαρία Λυσάνδρου


Lower με C: μια παράσταση που καταπιάνεται με τις μετριότητες”. Θα τη δούμε και θα ταυτιστούμε; Αν ναι, είναι καλό τώρα αυτό για μας;
Ας ελπίσουμε πως θα ταυτιστείτε, αλλιώς τι θα με κάνετε; Γενικά είναι καλό να ταυτίζεσαι στην κωμωδία. Γιατί, αν ταυτίζεσαι, σημαίνει πως γελάς με τον εαυτό σου και, άρα, δεν τον παίρνεις και πολύ στα σοβαρά.

Γιατί η παράσταση αφιερώνεται «στα παιδιά του τελευταίου θρανίου»; (Απουσιολόγοι με καριέρα στο πρώτο θρανίο επιτρέπονται καθόλου ή τους απαγορεύεται η είσοδος;)
Ε, γιατί αυτά ήταν και τα πιο ενδιαφέροντα παιδιά για να είσαι μαζί τους. Ήταν διαφορετικά, έξυπνα και γεμάτα ανασφάλειες. Φυσικά, όλοι τα μαλώνανε – το σπίτι, οι δάσκαλοι, οι κοπέλες. Ε, να μην τους αφιερώσεις μια παράσταση;
Απουσιολόγοι με καριέρα φυσικά και επιτρέπονται, αλλά δεν θα γελάσουν και δεν θα κάθονται και καλά, επειδή συνήθως, αυτοί έχουν αιμορροΐδες.

Γιατί “Lower με C” και όχι π.χ. “Απολυτήριο με 11,7”;
Ήθελα μικρό τίτλο.

«Τα αντικαταθλιπτικά φέρνουν διάρροιες», γράφει στο βιογραφικό σου στο provocateur.gr, όπου αρθρογραφείς. Βλέπεις να παθαίνουμε το ίδιο σε μια αντι-καταθλιπτική παράσταση, όπως αυτή; Nα έρθουμε αφάγωτοι;
Καλό θα ήταν να γίνει μια προετοιμασία, ναι.
Το πρωί να πάρετε από το φαρμακείο Eziclen. Η συσκευασία περιέχει 2 μπουκαλάκια. Πιείτε το πρώτο μπουκαλάκι σε διάστημα 30-60 λεπτών. Το μεσημέρι μπορείτε να φάτε κάτι ελαφρύ, μακαρόνια σκέτα ή κοτόπουλο βραστό. Αποφύγετε σάλτσες και γαλακτοκομικά. Το απόγευμα πιείτε και το δεύτερο μπουκαλάκι σε διάστημα 30-60 λεπτών. Πίνετε λευκά υγρά, μέχρι και 2 ώρες πριν την παράσταση. Καλή διασκέδαση! 

Εντάξει, σοβαρά τώρα: Τι θα δούμε στην παράσταση; Πού και πότε παίζεται; Γιατί να την προτιμήσουμε;
Θα δείτε 2 κωμικούς να κάνουν stand up comedy. Τον Άγγελο Σπηλιόπουλο, που είναι one liner comedian, και εμένα. Που τρώγομαι. Δεν με λες και χάλια, σε καμιά περίπτωση.
Παίζεται κάθε Πέμπτη και για όλες τις Πέμπτες του Δεκεμβρίου, στις 21:15, στο Θέατρο Άβατον στο Γκάζι.
Να την προτιμήσετε, γιατί οι εξετάσεις με την παραπάνω προετοιμασία, σε ιδιωτικές κλινικές, έχουν γύρω στα 500 ευρώ. Σ’ εμάς είναι μόνο 7 ευρώ και με διάλειμμα. Ποιος θα έλεγε όχι;

INFO
Γενικός τίτλος παράστασης: Πάμε να τ’ αλλάξουμε
Half hour comedy special: Άγγελος Σπηλιόπουλος
Lower με C: Δημήτρης Χριστοφορίδης
Πού: Στο θέατρο Άβατον (Ευπατριδών 3, Μετρό Κεραμεικός)
Πότε: Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου και για τέσσερις Πέμπτες του Δεκεμβρίου (έως 28/12)
Ώρα έναρξης: 21:15
Εισιτήριο: 7 ευρώ
Κρατήσεις: Στο 210-3412689, theatroavaton.com και viva.gr

christoforidis_3