Διατροφικές διαταραχές: «Αλήθεια... ξέρεις;» Η Μαρία Τσιάκα ξέρει – και απαντά στο Plan Be | Συνεντεύξεις - planbemag.gr
Plan Be Mag
Συνεντεύξεις

Διατροφικές διαταραχές: «Αλήθεια… ξέρεις;»
Η Μαρία Τσιάκα ξέρει – και απαντά στο Plan Be

Η Μαρία Τσιάκα, διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών, μιλά στο “Plan Be” και τη Μαρία Λυσάνδρου για τα νέα δεδομένα στον χώρο των διατροφικών διαταραχών, καθώς και για τη σχετική ημερίδα που διοργανώνεται στις 3 Μαρτίου, στην Αθήνα.

Το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών (www.hcfed.gr) συμμετέχει για τρίτη χρονιά στην Παγκόσμια Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τις Διατροφικές Διαταραχές, μια πρωτοβουλία που πραγματοποιείται κάθε Μάρτιο σ’ όλο τον κόσμο.

Η Μαρία Τσιάκα και η ομάδα της έχουν σχεδιάσει μια ημερίδα με τίτλο «Αλήθεια…ξέρεις;», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στην Αθήνα.

Μέσα από τις στοχευμένες εισηγήσεις τους, οι ειδικοί θα επιχειρήσουν να ρίξουν φως στο σκοτεινό μονοπάτι των διατροφικών διαταραχών, επιστρατεύοντας ό,τι νεότερο έχει να επιδείξει η επιστημονική κοινότητα στην αντιμετώπιση μιας νόσου που ταλανίζει περίπου το 7-8 % του ελληνικού πληθυσμού. Για μια ακόμη φορά, τον λόγο θα πάρουν, επίσης, ασθενείς και ο περίγυρός τους, μιλώντας για τον αγώνα τους να βγουν στο φως και, επιτέλους, να ζήσουν.

Την ημερίδα θα συντονίσει η Ελένη Δασκαλάκη, συγγραφέας, αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Shape / συντάκτρια υγείας στα Shape.gr και Capital.gr.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το Πρόγραμμα
11.10-11.20: Χαιρετισμός της υπεύθυνης του προγράμματος Διατροφολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Σταυρούλας Στούπη PhD.
11.20-12.10: «Γνωρίζετε τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια στην θεραπεία των Διατροφικών Διαταραχών;», Μαρία Τσιάκα PhDc, Διευθύντρια Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών.
12.10-12.45: «Το πριν και το μετά, μια διαδρομή με φως στο τούνελ». Μαρτυρία ασθενούς και γονιού.
12.45-13.00: Διάλειμμα
13.00-14.00: «Ποια είναι βάση για την έναρξη της θεραπείας των διατροφικών διαταραχών στο σήμερα;», Αγγελική Ζορμπαλά ΜSc, Ψυχολόγος, συνεργάτης του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών.
14.00-14.30: «Τι πιστεύετε ότι τρώει μια ασθενής στην αρχή της θεραπείας;», Αλεξία Κατσαρού PhD, Διαιτολόγος, συνεργάτης του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών.
14.30- 15.00: Διάλειμμα
15.00-15.30: «Αλήθεια, ξέρετε τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της θεραπείας;», Κώστας Μπλέτσος, ΜSc, Ψυχολόγος, συνεργάτης του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών.
15.30-16.00: «Πώς έφτασα στη μέση της διαδρομής». Μαρτυρία ασθενούς και γονιού
16.00-16.30: «Πώς πιστεύετε ότι εξελίσσεται η σχέση με την τροφή κατά τη διάρκεια της θεραπείας;», Ειρήνη Λυκουρέση ΜSc, Διαιτολόγος, συνεργάτης του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών.
16.30-17.15: «Πότε πιστεύετε ότι η θεραπεία ολοκληρώνεται;», Μαρία Τσιάκα PhDc, Διευθύντρια Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών.
17.15-17.30: Διάλειμμα
17.30-18.00: «Πώς έφτασα στο τέλος της διαδρομής» – Μαρτυρία ασθενούς και κολλητής
18.00-19.00: Ερωτήσεις – Συμπεράσματα – Κλείσιμο

INFO
Ημερίδα για τις Διατροφικές Διαταραχές
«Αλήθεια… ξέρεις;»
Κυριακή 3 Μαρτίου
Ώρα: 11:00 – 19:00
Είσοδος ελεύθερη
Μητροπολιτικό Κολλέγιο
Ακαδημίας 42, Αθήνα