10+1 ερωτήσεις για την Ελένη Ουζουνίδου | Συνεντεύξεις - planbemag.gr
Plan Be Mag
Συνεντεύξεις

10+1 ερωτήσεις για την Ελένη Ουζουνίδου

Έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Στην τηλεόραση γίνεται συνεχώς όλο και πιο δημοφιλής, υποδυόμενη χαρακτήρες που αποκτούν θαυμαστές όλων των ηλικιών. Η Ελένη Ουζουνίδου, εν μέσω μιας πολύ δημιουργικής περιόδου για την ίδια, απαντά σε 10+1 ερωτήσεις, αποδεικνύοντας ότι, όταν ξέρεις ποιος είσαι και τι κάνεις, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

συνέντευξη στη Mαρία Λυσάνδρου

1. Αν σου ζητούσα να μου πεις τρεις λέξεις για τη γυναίκα “Ελένη” και τρεις για την ηθοποιό “Ουζουνίδου”;
Νομίζω πως δεν μπορώ να περιγράψω με τρεις μόνο λέξεις κανέναν άνθρωπο. Ούτε τον εαυτό μου τον ίδιο…

2. Συγκρούονται, καμιά φορά, Ελένη και Ουζουνίδου;
Όχι, δεν συγκρούονται ποτέ, διότι είναι ο ίδιος άνθρωπος. Εάν συγκρούονταν, πιθανότατα θα έπασχα από κάποιας μορφής ψυχοπάθεια. Αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν έχω τέτοια θέματα.

3. Αθήνα ή Θεσσαλονίκη;
Αθήνα. Τη Θεσσαλονίκη την αγαπάω πάρα πολύ, αλλά εδώ και 17 περίπου χρόνια ζω στην Αθήνα, και την έχω αγαπήσει περισσότερο απ’ τη Θεσσαλονίκη – κι ας μην είναι τόσο όμορφη, όσο η συμπρωτεύουσα!

4. Θέατρο, τηλεόραση ή κινηματογράφος;
Όλα είναι ωραία, και τα κάνω όλα με την ίδια ορμή και το ίδιο πάθος!

5. Βραβευμένη άμα τη εμφανίσει στον κινηματογράφο. Αγχωτικό ή καθησυχαστικό, τελικά;
Μόνο χαρά μου έδωσε το βραβείο αυτό, κανένα άγχος. Μόνο χαρά.

6. Κωμωδία ή δράμα; Τι από τα δύο θεωρείς μεγαλύτερη πρόκληση;
Κατ’ αρχάς, να ξεκαθαρίσω ότι ποτέ δεν σκέφτομαι το θέατρο ως πρόκληση. Ως μια ωραία περιπέτεια ναι, αλλά όχι ως πρόκληση! Συνήθως τα μεγάλα έργα εμπεριέχουν και την κωμωδία, αλλά και το δράμα. Και αυτά είναι που με ενδιαφέρουν περισσότερο!

ouzounidou2

7. Φέτος είσαι σε τρεις θεατρικές παραστάσεις (“Η Ψιλικατζού”, “Αρίστος”, “Τα μάτια”) και σε ένα τηλεοπτικό σίριαλ (“Πέτα τη φριτέζα”), υποδυόμενη τέσσερις διαφορετικούς χαρακτήρες. Την παθαίνεις λιγάκι την κρίση προσωπικότητας ή ακόμα “κρατιέσαι”;
Δεν παθαίνω καμιά κρίση προσωπικότητας. Αυτή είναι η δουλειά μου, να υποδύομαι. Κουράζομαι, βέβαια, λίγο παραπάνω και θα ήθελα λίγο περισσότερο χρόνο εκτός σκηνής ή πλατό.

8. Η παράσταση “Η Ψιλικατζού”, στην οποία πρωταγωνιστείς στον Πολυχώρο VAULT , βασίζεται σε ένα διαδικτυακό ημερολόγιο. Eσύ πώς τα πας με το Internet;
Είναι μέσα στην καθημερινότητά μου. Το χρησιμοποιώ πολύ για τη δουλειά, αλλά μέχρι εκεί. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με κουράζουν πάρα πολύ, τα θεωρώ χάσιμο χρόνου. Έτσι, τα αποφεύγω όσο μπορώ.

9. Η “Ψιλικατζού” αγγίζει το ευαίσθητο θέμα της υπογονιμότητας. Υπάρχει κάποια ατάκα στην παράσταση που να σε συγκλονίζει κάθε φορά που τη λες;
“Εάν θέλεις κάτι, πρέπει εσύ να συνωμοτήσεις εναντίον ολόκληρου του σύμπαντος για να τα καταφέρεις”…

10. “Πέτα τη Φριτέζα” και “Αστέρας Ραχούλας”. Και στις δύο σειρές είσαι δολοπλόκα. Τι βλέπουν σε σένα οι σεναριογράφοι και σκηνοθέτες, που δεν βλέπουμε εμείς οι υπόλοιποι;
Μια ηθοποιό που, με χαρά, επιθυμεί να ζωντανέψει τους χαρακτήρες που γράφουν ή σκηνοθετούν.

11. Και τι προβλέπει το πρόγραμμα για το 2019;
Μετά την Κυριακή των Βαΐων, θα κάνω μια μεγάλη μεγάλη παύση από το σανίδι, η οποία αποφάσισα να κρατήσει πολλούς μήνες. Διότι αυτή η χρονιά είναι όμορφη, μα και κουραστική. Θα συνεχίσω μόνο με τα γυρίσματα του σίριαλ!